A notificat in scris autoritatile ca se va autoincendia

Barbatul care s-a autoincendiat, in data de 10 iunie, intr-o sectie de vot din Petrila vrea sa repete gestul. De data aceasta a sesizat autoritatile din Petrosani ca isi va da foc chiar in sediul Judecatoriei, unde are un proces pentru un teren.

Caz fara precedent la Petrosani, unde un barbat a notificat, luni autoritatile locale – Politia si Primaria – ca isi va da foc chiar in sediul Judecatoriei Petrosani. Barbatul in cauza, Ioan Jura, are probleme cu un teren, pentru care are un litigiu pe rolul instantei cu matusa de a lui.

„Dupa ce ca mi-a fost furata gradina, cei de la Petrila imi opresc din pensie, in 2006, 200 de lei si imi vor opri si anul viitor”, spune Ioan Jura. Acesta a inregistrat cate un memoriu atat la Politia Municipiului Petrosani, cat si la Primaria Petrosani, prin care isi anunta intentia de a se autoincendia in cazul in care instanta va refuza in continuare sa o supuna pe matusa lui la interogator si de a efectua expertiza topografica in cazul terenului cu pricina.

Pentru ca s-a spus ca ar avea probleme psihice, Jura a atasat la memoriu si biletul de iesire din spital, de la Bucuresti, care releva ca nu prezinta simptome ale vreunei afectiuni psihice.

Politistii din Petrosani au inregistrat solicitarea acestuia, dar l-au avertizat ca vor fi nevoiti sa anunte si Spitalul de Urgenta din Petrosani despre intentia lui. De asemenea, oficialii Primariei Petrosani spun doar ca au luat act despre dorinta barbatului, dar nu pot in nici un caz aviza asa ceva.

„Primaria municipiului Petrosani, desi a inregistrat aceasta cerere privind dorinta respectivului cetatean, nu poate autoriza o astfel de manifestare, intrucat ea nu are loc pe domeniul public, ci intr-o cladire, dar si din pricina a ceea ce cere respectivul cetatean”, a declarat Nicolae Tasca, purtatorul de cuvant al administratiei publice locale. Ioan Jura a mai avut o tentativa de autoincendiere in data de 10 iunie cand, dupa ce a votat, si-a turnat un lichid inflamabil pe haine si a vrut sa-si dea foc chiar in sectia de votare. A fost impiedicat de pompierii care se aflau la fata locului, dupa ce  barbatul anuntase la politie intentia sa.

Carmen Cosman

 

Advertisements