[ A început reabilitarea clădirilor din campusul Universității ]

Nu mai puțin de 55 de laboratoare ale Universității din Petroșani vor fi dotate după ultimele standarde. Aici intră inclusiv anveloparea termică a unuia dintre corpurile campusului, dar și sala de sport ce va avea aparate cardio de tipul celor mai moderne ce le testează studenților starea fizică. Lucrările au demarat de câteva zile.

Aproape 2,5 milioane de euro sunt alocați pentru dotarea laboratoarelor din campusul universitar și 500 de mii de euro sunt pentru reabilitarea termică a celui mai mare spațiu de învățământ, respectiv,
corpul C. Acest corp nu a mai fost reabilitat de la construirea lui în 1985. Principala preocupare va fi modernizarea laboratoarelor din universitate, dotările de aici permițând, așa cum spun profesorii, investigații de ultimă generație, iar lucrările au demarat de câteva zile. „Am câștigat un proiect pe Programul Operațional Regional, care înseamnă reabilitarea corpului C, în valoare de 500 de mii de euro. S-a finalizat licitația și am început deja lucrările, pentru că dorim ca, până la finele anului viitor, să le finalizăm”, a spus profesorul universitar dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Valoarea totală a investiţiei este de peste 13.380.000 de lei, și banii vin prin pogramul Regio, Axa Prioritară 10, care vizează îmbunătățirea infrastructurii școlare. Perioada de implementare este de 24 de luni și, la final, totul va deveni
modern și actual. Lucrările, însă, au demarat în partea de jos a campusului. „Prima dată facem o rampă pentru persoanele cu dizabilități, apoi un lift pentru persoanele cu dizabilități. Apoi începem partea de creștere a eficienței energetice și izolăm clădirea, schimbăm acoperișul și vom amplasa panouri fotovoltaice care să producă energie verde, pe care să o utilizăm în cadrul acestui corp de învățământ”, mai spune Rectorul școlii superioare de la Petroșani.
În următorii ani, odată cu dotarea laboratoarelor, studenții și cadrelele didactice vor avea posibilitatea să se perfecționeze și să devină competitivi. La final, Universitatea din Petroșani va avea posibilitatea să acceseze noi programe de studiu și să creeze noi oportunități, dată fiind dotarea bazei didactice la astfel de standarde.
Diana Mitrache