A functionat „para-ndãrãtul”?! / Una din firmele controlate de senatorul Vochitoiu, cãutatã de procurorii DNA la bani

Una dintre societãtile controlate de senatorul PP DD Haralambie Vochitoiu, Euro Jobs SRL, face obiectul unei anchete a procurorilor de la Directia Nationalã Anticoruptie. Zeci de persoane au fost deja audiate în stufosul dosar instrumentat de DNA si, acestia fiind beneficiari ai unor cursuri de reconversie profesionalã derulate cu fonduri europene. Liderul PP DD Hunedoara, senatorul Haralambie Vochitoiu, a condus direct societatea pânã la finele anului trecut când, prin redistribuire, a ajuns în Parlament.

În acel moment s-a retras, în acte, din conducerea firmei pe care, însã, o controleazã în continuare. Conform unor surse bine informate, procurorii anticoruptie încearcã sã stabileascã dacã nu cumva o parte din subventia acordatã de firmã la finalul

cursurilor pentru persoanele neocupate s-a întors la reprezentantii Euro Jobs SRL

sub formã de „sponsorizãri”.

„Întrebarea care ni s-a adresat a fost dacã ni s-au cerut diverse sume la finalul

cursurilor pentru asa – numitul protocol.

Din câte am înteles ar fi o sesizare depusã în acest sens”, ne-a declarat una dintre persoanele care a trecut deja pe la audieri dupã ce a urmat un curs de reconversie profesionalã la Euro Jobs SRL Petrosani. De precizat cã, pe lângã cursurile gratuite organizate pentru persoanele neocupate, aceeasi firmã organizeazã si examene de atestare, contra – cost, pentru cei care se presupune cã au competentele dobândite prin practicã, dar nu pot face dovada  calificãrii lor printr-o diplomã recunoscutã.

Prin firmele pe care le controleazã, pânã anul trecut, conform datelor oferite la momentul respectiv chiar de presedintele PPDD Hunedoara, cifra proiectelor derulate atât ca parteneri, cât si ca solicitanti  depãsea 5 milioane de euro.

Î n executare silitãSi totusi, în ciuda fondurilor generoase atrase prin programul sectorial operational pentru dezvoltarea resurselor umane, Euro Jobs SRL a avut si are serioase probleme financiare. Firma lui Vochitoiu a fost actionatã în judecatã de mai multe societãti comerciale partenere pentru diverse datorii si a fost obligatã de instantã

sã-si achite sumele restante. De asemenea, conform datelor oficiale ale Directiei Finantelor Publice Hunedoara, Euro Jobs avea, la finele lunii aprilie, datorii în

valoare de 163.306 lei cãtre bugetul de stat, firma fiind în executare silitã.

Carmen Cosman

5 comentarii la „A functionat „para-ndãrãtul”?! / Una din firmele controlate de senatorul Vochitoiu, cãutatã de procurorii DNA la bani

 • 24 mai 2013 la 05:59
  Permalink

  un hot care face ce vrea in tara asta

 • 24 mai 2013 la 09:52
  Permalink

  Hari, trebuie sa te gandesti la un alt proiect de lege pentru puscariabilii care vor primi 1o ani inchisoare cu executare,pentru ca la cel cu 6 ani nu te incadrezi, ori esti smecher ori nu mai esti!

 • 24 mai 2013 la 13:01
  Permalink

  Felicitari DNA! In sfarsit hotul sef al judetului cu fonduri este cercetat, locul lui este printre hoti, nu printre oameni liberi!!!!

 • 25 mai 2013 la 11:56
  Permalink

  Haralambie, asta-i o cercetare de infarct, ai grija sa-ti iei pastilele regulat! ca treaba-i oricum regulata…

 • 27 mai 2013 la 19:17
  Permalink

  Senatorul o sa scape, o sa intre altii, cum ar ar fi membri comisiei pentru care s-a strans protocolul. Chiar, haralambie, ce idee nu pot sa cred ca nu ti-a venit pana acum: Puscarie trebuie sa faca aia pentru care s-a strans protocolul, ca dor nu s-a strans pentru tine , nu? Nuuuuuu…pentru membrii comisiei: Mama Ernest, Musculita de otet, Lilica, Finutu si alti cioflingari. Indunda-i hari, mama lor de corupti nenorociti, ce credeau ca se pun cu tine? ce credeau ca Senatoru poate fi dus chiar asa usor de nas? Ce credeau ca Senatoru….ha, ha, bai frate, mama lor de lichelute, sa faca puscarie….Hary, tu ramai la Parlament, aolo e locul tau. Stai linistit, ce-ai spus la anceta ii infunda pe astia de nu se poate. Mergi cu Geonica in Grioenlanda?

Comentariile sunt închise.