A fugit în Anglia pentru a nu plăti pensie alimentară

O mamă în vârstă de 35 de ani, din Petroșani, a fost condamnată de judecători pentru că și-a abandonat copilul și a fugit în Anglia.

Judecătorul a încercat din răsputeri să o aducă pe femeie pe calea cea bună, dar totul a fost în zadar. Potrivit anchetatorilor care s-au sesizat din oficiu, femeia nu s-a mai interesat de copilul ei încă de acum șase ani, iar din 2018 nu a mai plătit nici pensia de întreținere la care fusese obligată de Judecătoria Petroșani. A fost trimisă în judecată pentru abandon de familie și s-a emis un mandat de aducere pe numele ei, dar polițiștii și jandarmii n-au putut da de ea. Magistrații au găsit altă soluție de a lua legătura cu femeia, prin intermediul aplicațiilor de mesagerie electronică, respectiv Facebook ori WhatsApp, iar aceasta a declarat că se află în Anglia, la muncă, de circa 6 ani, dar că a trimit câte 100 lire la fiecare 4 luni, cu titlu de pensie de întreținere, printr-un serviciu de transfer de bani. ”Ultima dată când i-am trimis 100 lire a fost în cursul lunii ianuarie 2020. Precizez că nu posed documente în acest sens, însă pot face rost de ele până la data de 12.06.2020. La data de 17.06.2020, inculpata a fost, din nou, contactată telefonic de către organul de cercetare penală, ocazie cu care a declarat verbal următoarele: „Nu am reușit, până în prezent, să obțin documentele din care să rezulte că eu i-am trimis, din Anglia, câte 100 lire la fiecare 4 luni, cu titlu de pensie de întreținere, în favoarea minorului, însă încerc ca în perioada următoare să fac rost de aceste documente”, se arată în dosar.

A dat vina pe pandemie
Ulterior, deși s-a încercat, în mai multe rânduri, contactarea telefonică a femeii, aceasta nu a răspuns apelurilor. A trimis însă un e-mail către instanță în care a invocat că n-a trimis pensia din cauza pandemiei, ori alte motive greu de crezut, care au pus la grea încercare răbdarea magistratului.
”Este așadar dincolo de orice îndoială că inculpata nu a manifestat interesul firesc față de copilul său, neonorându-și obligația legală de asigurare a întreținerii, consfințită și prin hotărâre judecătorească. Dată
fiind situația de fapt expusă, reaua-credință a inculpatei este evidentă”, a arătat magistratul. Femeia a fost condamnată la pedeapsa de 1800 de lei amendă penală, pentru infracțiunea de abandon de familie.