A crescut numărul bolnavilor. Vaccinarea continuă

Populația din Petroșani a fost din nou avertizată, iar alarmele telefoanelor mobile au sunat și marți la prânz, pentru a doua zi consecutiv.
Au fost declarate nu mai puțin de 213 noi cazuri de îmbolnăvire și indicele a trecut de 3,43. Partea bună este, însă, că oamenii continuă să vină să se vaccineze.
La Spitalul de Urgență din Petroșani oamenii continuă să vină și să se vaccineze, mai ales că de două zile, alarmele sună pentru a avertiza populația cu privire la riscul sever existent. Alerta de urgență extremă a venit după ce a explodat din nou numărul cazurilor de infectare.
Și, în ciuda veștilor îngrijorătoare legate de vaccinul Astra Zeneca, oamenii au încredere în acest tip de imunizare. „Îmi pare bine să fac vaccinul. E datoria mea să ăl fac și îl fac. E foarte important. Fiecare cu treaba lui. Nu mă iau după cei care zic alte lucruri”, a spus unul dintre cei care s-a imunizat cu serul Astra Zeneca, marți, la spitalul din Petroșani.
„Trebuie să îl fac. Sunt bolnav cronic și mă vaccinez. Eu cred că este sigur. M-am consultat și eu și e mai bine că îl fac”, a completat un alt domn venit să se vaccineze.
„Am o vârstă și trebuie să mă protejez. Asta e pentru binele nostru”, a replicat și o doamnă în vârstă. 8 județe, printre care și Hunedoara au indicele de îmbolnăvire, la 1.000 de locuitori, trecut de 3. Potrivit avertizărilor severe venite și prin intermediul telefoanelor mobile, fiecare om care locuiește într-un astfel de oraș are obligația de a acorda mai multă atenție igienei, distanțării sociale și, nu în ultimul rând, să ia în calcul vaccinarea.
Diana Mitrache

Advertisements