Acţiunea de prindere a individului derulată de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara a avut loc în Haţeg, iar suspectul este un bărbat de 36 de ani, din Baia Mare, judeţul  Maramureş. Acesta a fost arestat pentru 30 de zile.
Suspectul se numeşte Vlad Marian şi este cercetat într-un  dosar penal pentru infracţiunea de înşelăciune, în formă continuată, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Individul le-a cerut judecătorilor din Haţeg să fie lăsat în arest la domiciliu, cerere care a fost respinsă. Potrivit anchetatorilor, bărbatul, în urma unui anunţ postat pe bursa transportatorilor, conţinând servicii de transport,  a fost contactat de păgubiţi, prin apelarea numărului de telefon indicat în conţinutul anunţului, cu intenţia de a transporta mărfuri în diferite zone ale ţării.
”Inculpatul, se prezenta la sediul persoanelor vătămate şi folosindu-se de nume false ridica marfa care ulterior nu mai ajungea la destinaţie.  În acest mod a înşelat un număr de patru persoane vătămate – societăţi comerciale de pe raza localităţilor Bărăştii Haţegului, judeţul Hunedoara, sectorul 4 Bucureşti, municipiul Ploieşti, respectiv comuna Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 200.000 lei”, a informat IPJ Hunedoara. Vlad Marian a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva.
Maximilian Gânju