Deponeul ecologic de la Bârcea Mare a fost inspectat de comisarii Gărzii de Mediu. Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Marioara Artemis Gătej, a efectuat o deplasare la sediul Comisariatului Judeţean Hunedoara al GNM, pentru o vizită de lucru.
”În timpul întâlnirii cu colegii de la CJ Hunedoara al GNM, s-au discutat problemele cu impact asupra mediului din judeţ în vederea identificării soluţiilor şi a nevoilor logistice pentru bună desfăşurare a activităţii profesionale. Vizita de lucru a continuat pe amplasamentul depozitului ecologic de deşeuri municipale al judeţului Hunedoara situat în localitatea Bârcea Mare şi a vizat aspecte privind modul de gestionare a deşeurilor municipale pe amplasamentul deponeului”, arată Garda De Mediu Hunedoara.
Comisarul genera, alături de colegii din judeţ, a mai avut o întrevedere cu prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă context în care au fost analizate problemele de mediu din judeţ. Discuţiile s-au concretizat în pregătire unor acţiuni de control ce se vor desfăşura pe raza judeţului Hunedoara.
Centrul de Management Integrat al Deşeurilor este situat în localitatea Bârcea Mare, la 15 kilometri de Deva. Proiectul sistemului de  management integrat al deşeurilor a fost realizat cu finanţare europeană şi are o valoare de peste  57 milioane euro.
Cosmin BACIU