Şi mina Lupeni şi Apa Serv şi oamenii primesc despăgubiri după inundaţii

Peste 30 de milioane de lei ar urma să ajungă în Valea Jiului, dată fiind lista cu situaţia, deocamdată nedefinitivată, a inundaţiilor.
Sunt 3 zone care au avut de suferit în judeţul Hunedoara, iar aici intră, în primul rând zona de Vest a Văii Jiului, unde apa Jiului a făcut un adevărat prăpăd. „Bilanţul se ridică undeva la 30 de milioane de lei, până la această oră, urmând ca situaţia definitivă să se încheie vineri. Cele mai grave puncte din Hunedoara, sunt, în primul rând, în  Valea Jiului, iar al doilea punct este la Vaţa şi a fost afectată dur şi zona Călan”, a spus Vasilică Potecă, prefectul judeţului Hunedoara.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a dat asigurări că toţi cei care au avut de suferit de pe urma viiturii, vor fi despăgubiţi, iar aici intră şi societăţile care încă întâmpină probleme din acest motiv. „Din această cauză, trebuie să precizez că nu este încheiată situaţia. Încă măsurăm porţiunea de conductă  Apa Serv de la Uricani, pentru  o introduce în lista-sinteză, pentru a primi despăgubiri. Este o hotărâre de Guvern pentru aceste despăgubiri, ce sunt asumate şi Guvernul României va acorda banii, pentru că ele unt conform legii şi nu o poveste îndelung purtată între politicieni”, a mai spus prefectul Vasilică Potecă.
Reprezentanţii Apa Serv spun că magistrala a fost ruptă pe o porţiune importantă, în imediata apropiere a barajului şi tot acolo apa a luat cu ea o staţie de pompare a apei din Jiu, în zona de tratare. În plus, mina Lupeni a fost inundată, mai mulţi mineri au fost mutaţi la Vulcan, în timp ce toate echipamentele din subteran au fost compromise de apa Jiului de Vest care a invadat de la suprafaţă toate galeriile aflate undeva la 300 de metri sub pământ.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Şi mina Lupeni şi Apa Serv şi oamenii primesc despăgubiri după inundaţii

 • 2 iulie 2020 la 19:30
  Permalink

  pai n-ar trebui sa-i despagubeasca firmele de asigurari cu care trebuiau incheiate contracte obligatorii pentru cazuri de calamitati. sau numai prostii incheie restul sunt ,,smecheri”

  Răspunde
 • 2 iulie 2020 la 19:40
  Permalink

  firma lor de asigurari este”bugetul statului roman” PNL+PSD= ACEASI MIZERIE

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.