Comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara, alături de poliţişti au efectuat mai multe verificări în ceea ce priveşte deşeurile medicale. Acţiunea a avut loc şi în contextul răspândirii infecţiilor cu noul tip de coronavirus.
O echipă de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu Hunedoara a efectuat un control dispus de către GNM-Comisariatul General împreună cu reprezentantul IPJ Hunedoara din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în cadrul Planului de acţiune RETROVIRUS, pentru verificarea respectării legislaţiei la regimul deşeurilor periculoase provenite din activităţi medicale în contextul măsurilor luate împotriva răspândirii virusului SARS COV 2.
”Controlul s-a realizat la operatorul economic care desfăşoară activităţi de colectare şi transport a deşeurilor medicale rezultate din activităţile unităţilor sanitare de pe teritoriul Judeţului Hunedoara, în vederea sterilizării sau incinerării acestora. Controlul a vizat perioada 15.03.2020 – 29.06.2020 şi nu au fost constatate neconformităţi pentru a fi impuse măsuri de remediere sau a fi aplicate sancţiuni contravenţionale”, arată Garda de Mediu Hunedoara.
Cosmin BACIU