După ce liderul de la sindicat de la Termocentrala Mintia, Cristian Iştoc a reacţionat dur la decizia de a se sista furnizarea apei calde în municipiul Deva, ca urmare a faptului că se va opri termocentrala din lipsă de cărbune, biroul de presă a Prefecturii Hunedoara a remis un comunicat prin care susţine că  afirmaţiile liderului sunt “periculoase pentru comunitate, fiind probabil afectat de faptul că nu mai poate negocia contracte fără licitaţie sau nu mai reuşeşte să facă politica unui partid care a fost până în urmă cu câteva luni la guvernare”.
Liderul de  sindicat Cristian Iştoc a susţinut că Guvernul Orban pare incapabil să asigure funcţionarea în siguranţă a sistemului energetic naţional, motiv care duce la importuri tot mai mari la energia electrică şi a acuzat Guvernul Orban şi Ministerul Economiei că sunt responsabili pentru acest faliment naţional. „Hunedoara va fi  astfel ştearsă de pe  harta energetică a României la fel cum România va fi ştearsă de pe harta energetică a Europei. Ruşine  guvernanţilor”, a  spus liderul de sindicat.
În continuare  comunicatul de presă al Prefecturii Hunedoara:
“În urma inundaţiilor puternice care au avut loc în Valea Jiului în urmă cu mai puţin de 48 de ore, specialişti în minerit au hotărât ca activitatea în subteran să fie oprită pentru câteva zile pentru a evita afectarea locurilor de muncă din subteran.
În consecinţă, aprovizionarea cu cărbune a Termocentralei Mintia va fi oprită până aproximativ în jurul datei de 1 iulie. Decizia a fost luată ca urmare a pericolului iminent la care  s-ar fi expus toţi cei care lucrează la minele din bazinul carbonifer Valea Jiului. În acest context, îl informăm pe domnul Cristian Iştoc, un lider  de sindicat de la  termocentrala Mintia, că fenomenele meteo extreme care au afectat atât oraşul Lupeni cât şi alte localităţi din zona de vest a depresiunii Petroşani nu au fost determinate nici de guvernarea actuală, nici de oamenii politici. Prin declaraţiile transmise în spaţiul public, potrivit cărora activitatea în minerit ar trebui să  continue chiar şi în astfel de condiţii, dl. Cristian Iştoc îşi asumă o mare răspundere faţă de viaţa oamenilor şi faţă de  siguranţa muncii în mineritul din Valea Jiului. De asemenea îi aducem la cunoştinţă domnului lider de sindicat că autorităţile statului, naţionale, judeţene şi locale, au acţionat cât s-a putut de repede pentru limitarea pagubelor  produse de puternica viitură din noaptea şi dimineaţa zilei de 26 iunie. Din fericire nu au fost victime iar acum se intervine pentru refacerea infrastructurii rutiere şi pentru evacuarea apei din gospodării.
Este regretabil că dl. Cristian Iştoc, în calitate de lider de sindicat al unei părţi a energeticienilor, transmite mesaje periculoase pentru comunitate, fiind probabil afectat de faptul că nu mai poate negocia contracte fără licitaţie sau nu mai reuşeşte să facă politica unui partid care a fost până în urmă cu câteva luni la guvernare. În final, îi informăm pe toţi hunedorenii că judeţul nostru nu va fi şters de pe harta  energetică a României şi nici ţara noastră nu va dispărea din producţia de energie a Europei, aşa cum transmite liderul de sindicat.

Sistemul energetic naţional va funcţiona în continuare chiar dacă suntem afectaţi pe moment de probleme tehnice, cauzate de dezlănţuirea naturii.
Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Hunedoara”