Romsilva prezintă  imagini cu păduri  de fag regenerate natural, sub masiv, în urma tăierilor progresive, la Ocolul Silvic Grădişte din cadrul Romsilva – Direcţia Silvică Hunedoara. Contrar unor opinii, pădurile se regenerează atunci când tăierile se fac în mod corespunzător.
Suprafeţele regenerate natural sau artificial, prin împăduriri, sunt îngrijite cel puţin 6 ani de silvicultorii Romsilva, până când se transformă într-o pădure tânără.
”În cazul puieţilor forestieri plantaţi în campaniile de împăduriri, anual se efectuează mai multe lucrări de îngrijiri, manual sau mecanizat, precum îndepărtarea vegetaţiei lemnoase sau ierboase din jurul puieţilor sau săparea în jurul puieţilor, pentru a sprijini dezvoltarea acestora. La regenerările naturale, sunt efectuate lucrări de stimulare a regenerării noilor lăstari din rădăcină din care se vor dezvolta noi arbori, îndepărtarea speciilor copleşitoare şi cele de favorizare a instalării seminţişului”, arată Romsilva.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a efectuat anul trecut lucrări de îngrijiri a suprafeţelor regenerate artificial, prin împăduriri, pe 53.000 de hectare şi pe alte 14.900 hectare suprafeţe regenerate natural, în pădurile de stat administrate. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a regenerat în ultimii şapte ani 111.554 hectare  fond forestier de stat, plantând în această perioadă peste 200 milioane de puieţi forestieri.
Cosmin BACIU