Lucrările la Grădiniţa Viitorul din Lupeni sunt în graphic

Lucrările la Grădiniţa Viitorul din Lupeni sunt în grafic. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020,şi Municipiul Lupeni, în calitate de beneficiar au semnat în data de 12 mai 2020 contractul de finanţare nr. 5468 pentru proiectul ”Grădiniţa Viitorului – Reabilitare şi echipare grădiniţă şi reabilitare alei de acces la grădiniţă în zona dintre străzile Viitorului şi Tineretului”.
Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În termen de 61 de luni de la semnarea contractului trebuie finalizare lucrările.  Obiectivul general al proiectului ”Grădiniţa Viitorului – Reabilitare şi echipare grădiniţă şi reabilitare alei de acces la grădiniţă în zona dintre străzile Viitorului şi Tineretului” îl constituie îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în municipiul Lupeni.
”Scopul proiectului este creşterea calităţii sistemului de învăţământ preşcolar, îmbunătăţirea infrastructurii si oferirea de condiţii adecvate desfăşurării procesului instructiv – educativ. Importanta obiectivului de investiţii deriva din necesitatea punerii la dispoziţie a resurselor materiale necesare pentru asigurarea minimului de dotări si a spaţiilor adecvate desfăşurării activităţilor educaţionale, impunându-se astfel investiţii pentru reabilitarea, îmbunătăţirea si echiparea infrastructurii educaţionale”,arată autorităţile locale din municipiul Lupeni. Se reabilitează şi se modernizează clădirea grădiniţei, se îmbunătăţeşte eficienţa energetică a clădirii, se amenajează spaţiul de joacă, se asigură condiţiile cele mai bune pentru desfăşurarea activităţilor educative prin dotările de ultimă generaţie. Se reabilitează infrastructura aferentă căilor de acces după cum urmează: – mobilarea cu bănci a aleilor de acces la blocuri; – realizarea unor treceri de pietoni bine semnalizate; – realizarea semnalizării astfel încât sa se asigure circulaţia pietonală şi a bicicliştilor; – realizarea unor elemente de tip educaţional pe aceasta infrastructură: trecere de pietoni semnalizata luminos – controlata cu semafoare, realizarea unui sistem de iluminat in zona grădiniţei care va folosi energia electrică captată de panourile fotovoltaice în perioadele de vacanţă.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.