Lupta pentru Petroşani încinge străzile neasfaltate

Strada Lunca, Cărbunelui sau Cuza Vodă, trei artere din Colonia Petroşani au ajuns în ringul disputelor pre-electorale de la Petroşani, iar principalii pioni care se luptă sunt cei doi candidaţi la funcţia de primar de la Petroşani: Tiberiu Iacob Ridzi şi Costel Avram.
Primarul în exerciţiu l-a atacat dur pe Costel Avram spunând că minte, atunci când a refuzat asfaltarea acestor două artere din banii Consiliului Judeţean Hunedoara, pe motiv că ar fi ilegal.
„Domnul administrator minte cum respiră că nu ştie. Ştie foarte bine şi dacă spune că nu e o soluţie leglă, îl întreb acum care a fost soluţia legală pentru  a face sensul giratoriu de la intersecţia cu Petrila, ori drumul spre groapa de gunoi de la Uricani, ori  drumul DN 666B Iscroni- Aninoasa, ori parcarea de la Straja Lupeni? Ca să nu mai spun despre alte drumuri comunale pe care CJH le-a asfaltat sau intenţionează să le asfalteze în acest an. Îi spun că există cel puţin două căi legale prin care se poate face asta: o rectificare bugetară la CJH şi alocarea sumei pentru Petroşani şi a doua cale legală este aceea de a lua în administrarea CJH acest drum, apoi repararea lui şi, la final să îl redea autorităţii publice locale”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
Costel Avram spune că nu este legală nicio astfel de variantă şi îi sfătuieşte pe consilierii judeţeni să nu se aventureze într-o astfel de decizie, care i-ar putea duce pe toţi la DNA. „Drumurile nu arată nici mai rău, nici mai prost ca înainte de a circula maşinile către acel depozit. Când a dat autorizaţia de funcţionare acelui depozit ştia că maşinile mari vor circula pe drum, sub nicio formă prin aer. Vreau să vă spun că nu maşinile au stricat drumul, ci incapacitatea primarului Tiberiu Iacob Ridzi de a rezolva problemele. Să dea la CJH întreg municipiul Petroşani şi astfel vor vedea oamenii de aici că vor trăi mai bine. Eu sunt administratorul public al judeţului Hunedoara. Nu sunt eu cel care decid, cel care votez, dar, în acelaşi timp, domeniul public al municipiului Petroşani nu este în domeniul public al judeţului Hunedoara. Trebuie rezolvat de către UAT Petroşani şi, dacă consilierii liberali judeţeni vor găsi o soluţie, eu sunt cel mai mare susţinător.  Nu vreau ca acum consilierii judeţeni să facă rând la DNA”, a precizat şi Costel Avram, administrator public al judeţului Hunedoara.
Arterele respective au fost mai mereu ciuruite de gropi, iar maşinile ce duc tot gunoiul menajer din  Valea Jiului la staţia de sortare din Colonie, încărcate sau nu, au deteriorat şi mai mult aceste drumuri. Din păcate, singurii care au de pierdut acum sunt oamenii ce tranzitează zona, ca şi cei ce locuiesc pe  aceste trei artere din partea de jos a Petroşaniului.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Lupta pentru Petroşani încinge străzile neasfaltate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.