Straja este una dintre cele mai importante staţiuni de munte din România şi cea mai importantă din Valea Jiului, dar lipsa parcărilor a făcut ca turiştii să fie, nu o dată, nemulţumiţi.
Se ştie asta şi, în condiţiile în care turismul este considerat alternativa viabilă a mineritului, parcările sunt la fel de importante. Nu mai puţin de 1.000 de locuri de parcare pot fi amenajate în zona de lângă centrul de informare turistică, iar pentru asta, în şedinţa următoare a Consiliului Judeţean Hunedoara se va vota pentru amenajarea locului. Asta, pentru că s-a găsit soluţia introducerii acestui obiectiv în Strategia de Dezvoltare a judeţului Hunedoara. Altfel, nu s-ar fi putut aloca fonduri judeţene. „În şedinţa extraordinară a CJH a fost introdusă în Strategia de Dezvoltare a judeţului, iar în şedinţa ce are loc marţi va fi un proiect pe ordinea de zi în care CJH se asociază cu Consiliul local al municipiului Lupeni, pentru a realiza parcarea, care va fi destinată parcării maşinilor ce vin cu turişti la Straja”, a spus Costel Avram, administrator public al judeţului Hunedoara.
Staţiunea Straja are câteva locuri de parcare amenajate în zona gondolei, iar altele în două parcări aflate pe drumul judeţean ce duce spre centrul staţiunii. Cea de jos, însă, ar urma să fie cea mai mare şi, pentru că primăria nu are în buget o sumă suficient de mare pentru amenajarea acesteia, edilul a cerut sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.
Diana Mitrache