Mai multe poduri şi punţi din oraşul Uricani vor fi reabilitate, în baza unui contract de peste 3,7 milioane de lei. Autorităţile locale caută o firmă care să execute lucrările.
Obiectivele ce vor fi reabilitate sunt podul Cîmpu lui Neag, podul Valomir, punte pietonală Cîmpu lui Neag, punte pietonală Valea de Brazi şi punte pietonală oraş Uricani.
Podul Câmpu lui Neag a fost realizat în anul 1972. Podul existent este un pod metalic cu lungimea de 34,07 metri.
”Suprastructura podului este realizata din profile metalice I24 şi I30, având tipul îmbrăcăminţii pe pod din podine de lemn. Suprastructura metalică este sprijină pe 2 culei şi 2 pile centrale din beton cu înălţimi de 3,80 m fiecare. Datorită intemperiilor aceste grinzi metalice şi restul elementelor au suferit degradări şi periclitează trecerea pe pod”, arată documentaţia.
Podul  Valomir a fost construit în anul 1948 şi are o lungime de 31,30 metri.
”Conform recomandărilor expertizei tehnice de înlocuire a structurii de rezistenţă şi de imposibilitatea ancorării cablurilor purtătoare datorită situaţiei din teren, puntea existentă este necesar a fi înlocuită cu o punte nouă cu 3 deschideri în loc de 2”, arată documentul.
Puntea Câmpu lui Neag a fost executată în anul 1957.
”Puntea pietonală de la Câmpul lui Neag ce traversează Jiul de Vest are o structură cu două deschideri egale (20,87 m) ce reazemă pe două culei. Aceasta se află într-o stare avansată de degradare. Conform recomandărilor expertizei tehnice de înlocuire a structurii de rezistenţă şi de imposibilitatea ancorării cablurilor purtătoare datorită situaţiei din teren, puntea existentă este necesar a fi înlocuită cu o punte nouă cu deschiderea mai mică”, arată documentul. Puntea Valea de Brazi şi puntea din oraşul Uricani au fost realizate tot în anul 1957. Ambele  sunt într-o stare de degradată.  Proiectul este finanţat din bugetul M.L.P.D.A., prin Programul Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
Cosmin BACIU