Pescuit ”scump”. Pescarii, în vizorul Gărzii de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu, însoţiţi de jandarmi şi poliţişti, au efectuat noi controale pe râurile din judeţ. S-au aplicat 12 sancţiuni şi amenzi în valoare de 4800 de lei.
În perioada 18.05.2020 – 29.05.2020 comisari din cadrul Gărzii de Mediu Hunedoara au efectuat o serie de controale pe raza judeţului Hunedoara împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Decebal” Hunedoara, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice şi a Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Filiala Regională Transilvania pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordinului nr. 43/310/2020, privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de  protecţie şi refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2020.
”Au fost efectuate un număr total de 10 controale, au fost identificate un număr de 8 persoane care au încălcat prevederile legale privind pescuitul sportiv/recreativ, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale dintre care 4 avertismente şi 8 amenzi în valoare totală de 4800 lei”, arată Garda de Mediu Hunedoara. Chiar dacă perioada de prohibiţie generală a încetat începând cu data de 03.06.2020 aceste controale vor continua.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.