Copacul cu lalele de la Aninoasa ne încântă din nou

Copacul cu lalele din Aninoasa a înflorit. Este o încântare pentru cei care zilele acestea trec prin zonă. O mulţime de lalele pot fi admirate în copacul lui Jules Verne.
Copacul cu lalele de la Aninoasa are 140 de ani. Originar din America de Nord, tulipanul aflat în apropiere de oraşul Aninoasa din Hunedoara i-a atras ca un magnet pe curioşi. Florile copacului pot fi admirate până la finalul acestei luni. „Copacul cu lalele a înflorit! „Împovărat” cu minunate lalele la cei 140 de ani, Copacul cu lalele ne îmblânzeşte şi încântă sufletul o lună de zile. Opriţi-vă câteva minute şi veţi pleca încărcaţi sufleteşte. Acum puteţi urmări pe un banner activitatea Asociaţiei PRO ANINOASA care, în parteneriat cu Primăria Aninoasa, a realizat lucrări şi a promovat această minunăţie a naturii. Vă aşteptăm şi vă îmbrăţişăm cu mare drag!”, spune consilierul local Viorel Pascu. Povestea copacului cu lalele de la Aninoasa începe în jurul anului 1880, când baronul Viktor Maderspach, numit de momârlani Mogoşpop, care deţinea domenii întinse în zonă, a construit un castel la Iscroni, sat care aparţine în prezent de Aninoasa.

În jurul acestuia a amenajat o grădină în care a plantat numeroase specii de plante. Soţia sa, Anne Margarette Maderspach, a reuşit în scurt timp să transforme grădina într-un adevărat parc dendrologic, iar în 1880 a adus celebrul tulipan originar din zonele împădurite ale Americii de Nord, numit Liliodendron Tulipifera, tocmai de la Paris, după ce acesta s-a adaptat şi în Europa, dar pe  întregul continent există doar câteva zeci de exemplare. Arborele de la Aninoasa s-a umplut de flori şi îi încântă pe toţi cei care trec prin preajmă.
Cosmin BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Copacul cu lalele de la Aninoasa ne încântă din nou

  • 18 iunie 2020 la 10:44
    Permalink

    Un pom identic se afla in cartierul Aeroport,pe str. Gociu Nicusor,in spatele bl.19b,19c,mult mai tanar si bineinteles inflorit in aceasta perioada,este o minunatie a naturii,nu pot sa-mi explic cum de nu stiu autoritatile de acest Tulipan,ocrotit de lege ???….mergeti dl. Pascu si vedeti,este chiar o minune !!!!

Comentariile sunt închise.