Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat acordarea de stimulente financiare conducerii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.
Unitatea medicală, de altfel cea mai mare din judeţul Hunedoara şi aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, s-a transformat de la sine în spital COVID, după ce mai mulţi pacienţi şi zeci de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus De altfel, toţi angajaţii spitalului care s-au aflat în unitatea medicală în timpul carantinei vor beneficia de stimulente financiare.
”Ţinând cont de Hotărârea Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva (…),  precum şi de procesul verbal al Comitetului Director din data de 22.04.2020 se propune acordarea unor stimulente financiare lunare d-lui manager dr. Stoica – Mariş Emil,  d-lui director medical dr. Miron Lucian Ştefan şi d-nei director financiar – contabil ec. Feier Corina, în cursul anului 2020 precum şi unor angajaţi din cadrul unităţii medicale care au fost prezenţi la locul de muncă în toată perioada de carantinare a unităţii sanitare ca urmare a pandemiei de COVID19”, arată documentul CJ Hunedoara.  Consiliul de Administraţie al SJU Deva a hotărât  acordarea de stimulente financiare celor trei  conducători ai unităţii medicale în data de 10 iunie. Sursa de finanţare este bugetul propriu al unităţii medicale. 2500 lei brut/lună este  valoarea stimulentelor acordate angajaţilor care au tratat pacienţii de COVID19.
Cosmin BACIU