Shopping City Deva a implementat toate măsurile de sănătate şi distanţare socială şi a dat startul unei noi experienţe de #shoppingînsiguranţă

Pentru a le putea oferi clienţilor o experienţă de shopping în siguranţă, Shopping City Deva a implementat un plan de măsuri suplimentare de siguranţă ce are drept obiectiv principal prevenirea răspândirii COVID-19.
Acest plan este concentrat pe doi parametri principali:
asigurarea distanţării sociale de minimum 2 metri şi asigurarea dezinfectării constante a centrului comercial. Încă din luna martie, centrul comercial a investit în soluţii avansate de protecţie şi a schimbat echipamentele şi procedurile aferente rutinei de igienizare. Mai mult, în fiecare zi, este triplată frecvenţa operaţiunilor de dezinfectare şi curăţenie din zonele în care se creează aglomeraţie.
Printre măsurile cu rol preventiv, menite să asigure condiţii sigure pentru  shopping, menţionăm: instalarea unor totemuri cu dezinfectant în mai multe puncte cheie, aerisirea periodică, în mod natural a mall-ului, instalarea unor buline de distanţare socială în zonele unde se poate crea aglomeraţie (food court, cafenele, intrarea magazinelor, etc).
Designul centrului comercial se bazează pe spaţii generoase şi deschise, care permit natural distanţarea socială de cel puţin 2 metri între clienţi şi asigură cel puţin 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană din mall.
Accesul în centrul comercial este permis doar clienţilor care poartă mască de protecţie, iar această măsură este obligatorie şi pentru personalul din magazine şi echipa administrativă. Mai mult, conform reglementărilor autorităţilor, la intrarea în centrul comercial, a fost implementat un sistem pentru verificarea temperaturii clienţilor.
Recomandări pentru o experienţă de shopping în siguranţă:
În această perioadă, fiecare persoană este mai responsabilă atât pentru sănătatea sa, cât şi a familiei şi a celor din jur. Astfel, noul cod de conduită în incinta centrului comercial prevede următoarele măsuri:
– Purtarea măştii de protecţie este obligatorie în incinta centrului comercial;
– Fiecare client trebuie să păstreze distanţa de cel putin 2 metri faţă de persoanele din jur, respectând marcajele speciale;
– Fiecare vizitator este încurajat să îşi spele sau dezinfecteze mâinile cât mai des, folosind  dispenserele cu dezinfectant amplasate în centrul comercial;
– Fiecare persoană are responsabilitatea de a-şi acoperi gura şi nasul dacă strănută sau tuşeşte;
– Încurajăm folosirea cardului bancar pentru plata cumpărăturilor;
Majoritatea măsurilor de igienă au fost implementate încă de pe durata stării de urgenţă, când au fost deschise câteva dintre magazinele de primă necesitate (hypermarketuri, farmacii, hrană pentru animale).
Shopping City Deva le mulţumeşte tuturor vizitatorilor care s-au bucurat de o experienţă de shopping în siguranţă şi au dat dovadă de responsabilitate şi grijă faţă de celelalte persoane respectând toate măsurile de siguranţă şi distanţare socială.
Ce amendă primim dacă nu purtăm mască?
Cine merge la mall nu trebuie să uite masca de protecţie. Lipsa măştii în spaţiile publice închise poate aduce o amendă de până la 2.500 de lei. Eventuala prelungire a stării de alertă înseamnă că vom fi  obligaţi să purtăm în continuare mască. Românii au primit probabil cu bucurie vestea redeschiderii mallurilor, însă nu trebuie să uite că masca de protecţie este obligatorie, la fel cum se întâmplă şi în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise.
Astfel, persoanele care intră într-un centru comercial fără mască, riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 2.500 de lei, valori stabilite prin Legea 55/2020 privind starea de alertă. Dacă sunt sancţionate, pot plăti jumătatea din amenda aplicată de agentul constatator în termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contravenţie. Şi chiar dacă nu ştim exact câte amenzi au dat poliţiştii şi jandarmii din 18 mai până acum pentru lipsa măştii de protecţie, acestea nefiind defalcate pe tipuri de fapte, observăm că Ministerul Afacerilor Interne a aplicat, în ultima săptămână, 1.333 de amenzi contravenţionale, în cuantum total de 1.110.901 lei. Cu siguranţă, numeroase dintre aceste amenzi au fost date pentru lipsa măştii de protecţie în magazine, în metrou sau autobuz. Masca de protecţie este obligatorie în spaţiile publice închise pe perioada stării de alertă. Cum starea de alertă a fost prelungită de Guvern, şi masca a rămas obligatorie în tot acest interval. Mallurile s-au redeschis  pe 15 iunie, odată cu cel de-al treilea val de măsuri de relaxare din România.

Advertisements