Ce specialităţi sunt cele mai căutate la Universitatea din Petroşani?

Înscrierea la Universitatea din Petroşani a luat start, iar primii care sunt aşteptaţi, pentru cele 22 de specializări, sunt cei din promoţiile de absolvenţi anterioare.
Pentru ei e deschisă deja admiterea on-line, dar rectorul Universităţii din Petroşani ne-a spus şi care sunt cele mai solicitate dintre specializările de aici.
„La Facultatea de Mine, cele mai solicitate specializări sunt: ingineria mediului, ingineria sănătăţii şi  securităţii în muncă, topografia e şi ea foarte căutată. La Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică cele mai solicitate sunt specializările: calculatoare, automatică energetică, ingineria transportului şi a traficului, sau tehnologia construcţiilor de maşini.
La Facultatea de Ştiinţe sunt Ştiinţele economice cele mai solicitate, dar, în ultimii ani, studenţii au optat pentru economia turismului şi serviciilor, pentru că suntem într-o zonă cu potenţial turistic mare. La Administraţie Publică mai sunt solicitări, ca şi la Asistenţă Socială. Avem deci, o paletă largă de specializări în aşa fel încât absolvenţii oricărei forme  de învăţământ de la liceu pot veni înspre universitatea noastră”, a spus prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Universităţii din Petroşani.
Mai multe firme sunt partenere cu Universitatea din Petroşani, iar studenţii, după ce fac practică în cadrul acestora au mari şanse să fie direct angajaţi în producţie. Universitatea din Petroşani este una dintre cele mai căutate în domeniul tehnic, dar sunt solicitate şi celelalte specializări.
Calendarul admiterii este următorul:
Între 6 – 22 iulie – înscrierea candidaţilor la studiile de licenţă. Înscrierile au loc online, pe platforma admitere.upet.ro, iar la sediul universităţii se asigură suportul tehnic de luni până vineri, orele 8.30-15, sâmbăta orele 8.30-12, duminica nu este program cu publicul.
În 23 iulie  are loc afişarea rezultatelor (etapa I), pentru ca două zile mai apoi, în 23şi  24 iulie să aibă loc etapa de  depunere a contestaţiilor
Între 24 şi 28 iulie are loc etapa de  confirmare a locului ocupat prin concurs:
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.