Aproape 3.200 de elevi din judeţul Hunedoara au fost primii care au intrat în febra examenelor, primul examen din pandemie, cu reguli stricte şi măsuri de distanţare.
Inspectorii şcolari spun că nu au fost nici incidente nedorite, nici elevi bolnavi. „Toţi elevii înscrişi s-au prezentat la poarta şcolii, au fost duşi pe traseele stabilite în clase, au fost termoscanaţi şi nu a fost niciun elev în judeţul Hunedoara care, prezentându-se la examen să aibă temperatura peste 37,3. Au urmat cu toţii regulile de igienizare şi şi-au început treaba la ora 9,00. Niciun elev nu a fost dat afară nici pentru vreo fraudă”, a spus Ilie Pârvan, inspector general IŞJ Hunedoara.
Probele pentru examenele naţionale au început la ora 9:00 şi, în total, în judeţ au fost 60 de centre de examen, iar lucrările urmează să pornească spre centrele de corectare. „Se adună lucrările şi aşteptăm la ora 12,00 să vină din teritoriu. Le vom amesteca, le vom sigila şi, cu un transport special, la ora 19,00, luni au plecat într-o direcţie pe care nu o ştim, ca să fie apoi corectate”, a mai specificat profesorul Ilie Pârvan.
Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 şi 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 şi 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.
Diana Mitrache