Fotbal. Interviu. ”Valea Jiului m-a salvat de două ori”, spune fostul jucător al Vulcanului, Nicu Chivu

Mulţi fotbalişti care ”au băut apă din Valea Jiului” îşi aduc aminte cu plăcere de aceste locuri, chiar dacă viaţa i-a purtat şi în alte locuri ale lumii. Este şi cazul lui Nicu Chivu (44 ani) care acum trăieşte în Italia, dar nu a uitat anii petrecuţi în Valea Jiului.
Reporter: Salut Nicule! Cum e în Italia?
Nicu Chivu: Excelent, locuiesc la Veneţia de 15 ani cu soţia şi cei doi copii.
Reporter: Ai jucat o vreme în Valea Jiului…
N. Chivu: Oo, da amintiri foarte frumoase! Eu am plecat de la juniorii Universităţii Craiova la doar 20 de ani la AS Paroşeni Vulcan – deşi la 16 ani avusesem o ofertă de la Steaua…, fiind solicitat de antrenorul Radu Troi, dar ”boss-ul” Craiovei, Marcel iancu nu mi-a dat drumul… Am ratat şi lotul de juniori UEFA U19, am revenit la Craiova dar norocul meu s-a numit Valea Jiului, când am venit în 1998. Am revenit la Craiova dar m-au ”pasat” pentru armată, scăparea mea fiind a doua oară  Valea Jiului.

Reporter: Păi cum!?
N. Chivu: M-am întors în anul 1999 la Minerul Lupeni în divizia ”C”, unde venise antrenor Marian Bâcu. Aici mi-am cunoscut şi soţia, m-am realizat excelent ca sportiv. După două sezoane la Minerul Lupeni, în anul 2001 am ajuns la CS Vulcan.
Două baraje de promovare
Reporter: Cum a fost la Vulcan?
N. Chivu: Excelent! În ediţia 2000-2001 am participat la barajul pentru divizia ”C”,  pierdut la Timişoara 1-2 cu Tricotaje Ineu, după ce am condus cu 1-0, antrenor fiind Marcu Buzduga, iar anul următor 2001-2002 am câştigat la Arad într-un joc memorabil cu CFR Timişoara, 5-4 la lovituri de la 11 m cu portarul Mârşava apărând de două ori, noi jucând cu doi  eliminaţi. Antrenor  era Ioan Dosan,  printre coechipierii de atunci amintindu-i pe George Barbu, Gabi Trestian, Hluşmaniuc, Epure, Taloş, Tesluţă, Andruşca sau Alin Miculescu.
Reporter: Apoi?
N. Chivu: Am plecat în Italia unde am mai jucat puţin, apoi am urmat o şcoală de antrenori, unde am absolvit la Coverciano. Aş mai fi jucat dar am avut nişte probleme la un genunchi.
Reporter: Ok, acum ce faci în Italia?
N. Chivu: Sunt tot în fotbal, sunt profesor de fotbal cu licenţă, la Under 17, la o academie de fotbal supervizată de Udinese. Sunt bine!
Reporter: Despre Valea Jiului?
N. Chivu: Numai de bine, ce-aş putea spune? Au fost cei mai frumoşi ani ai mei acolo, regret că nu mai există nicio echipă la nivel divizionar. Ar trebuie să se găsească o soluţie, să-şi unească forţele, să se poată construi o echipă puternică. O zonă cu tradiţie în fotbal ca Valea Jiului, merită acest lucru.
Genu TUŢU

Advertisements

Un comentariu la „Fotbal. Interviu. ”Valea Jiului m-a salvat de două ori”, spune fostul jucător al Vulcanului, Nicu Chivu

  • 15 iunie 2020 la 19:59
    Permalink

    Eu o dau in judecata pe fosta mea invatatoare,care m-a invatat ca se scrie ,,i-a,, purtat!

Comentariile sunt închise.