A fost nebunie, ieri dimineatã la pescãriile si magazinele care au avut la vânzare peste si diferite preparate din peste.  Sãrbãtoarea Intrãrii în Bisericã a Maicii Domnului, prima dezlegare la peste din Postul Crãciunului, care a început la data de 14 noiembrie,  a adus comerciantilor profituri frumusele.

Oamenii din Valea Jiului, fie cã tin post, fie cã nu, ieri tot au mâncat peste, mãcar asa, din traditie. Cei mai prevãzãtori si-au cumpãrat totul cu o zi douã înainte, însã cei mai multi au lãsat asta chiar pentru ziua de ieri. Asa se face cã în Vulcan spre exemplu, în jurul orei 11, la magazine de-abia mai gãseai peste de cumpãrat, fie el si banalul macrou. Sortimentele cu cea mai mare trecere în rândul cumpãrãtorilor au fost trunchiul de cod, merluciu, pangasius file si, bineînteles, pãstrãvul.  “ De douã zile vindem peste cât nu am dat în ultimele douã luni. Am dat, cred cã, zeci de kilograme, aproape o sutã. Acum nu mai am decât un file de cod si niste macrou congelat”, ne-a declarat un comerciant.

Si la Petrosani a fost coadã la peste. La pescãria din Piata Centralã, unde clientul poate cumpãra pestele proaspãt, în ultimele douã zile, vânzãrile au crescut considerabil.

Luiza Andronache