Municipiul Petrosani petrece în stil pur românesc de Ziua Nationalã. Nu va lipsi muzica popularã, fasolea cu cârnati si ceremonialul de arborare al Drapelului National.

Cu muzicã popularã, locuitorii din Petrosani vor încinge hora si se vor întâlni în Parcul Central Carol Schreter cu ocazia Zilei Nationale. Acolo vor fi asteptati de administratia localã, care nu a uitat nici de mâncarea traditionalã: fasolea cu cârnati. „Asa cum am fãcu în fiecare an, de 1 Decembrie, Ziua Nationalã, vom avea o ceremonie în Parcul Central Carol Schreter, unde vom arbora Drapelul National.Va urma apoi un spectacol de muzicã popularã sustinut de copiii de aici din Petrosani. Sigur, la acest eveniment, vom si distribui acea fasole traditionalã cu cârnati, acesta fiind cel de al doilea an consecutiv în care pãstrãm traditia”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din municipiul Petrosani.

Totul face parte dintr-un scenariu care se repetã pentru al doilea an consecutiv si la care sunt invitati toti cei care vor sã simtã cã e sãrbãtoarea nationalã.

Diana MITRACHE