Participanţii la programele ERASMUS+, retincenţi în a mai pleca peste hotare

Cadrele didactice, dar şi studenţii Universităţii din Petroşani care ar fi trebuit să plece în diferite ţări europene, în cadrul programului ERASMUS+ sunt reticenţi a mai efectua deplasările.
De altfel, acestea au şi fost suspendate, excepţie făcând participanţii care deja participă efectiv la aceste programe.
”În această perioadă nu am mai oferit nici cadrelor didactice, nici studenţilor, posibilitatea de a participa în programe ERASMUS până când cei care sunt gazdele noastre în cadrul acestor proiecte din Uniunea Europeană nu vor debloca atât zborurile cât şi intrările în ţările respective. Aici intră Spania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Germania. Mă gândesc că şi cadrele noastre didactice sunt puţin reticenţe, dar şi studenţii sunt reticenţi de a petrece o perioadă mai îndelungată în aceste ţări. Universităţile din Spania şi Italia au oferit o informaţie prin care doresc în această perioadă o reducere a celor care urmează cursurile, mai ales vis-a-vis de studenţii străini. În schimb, am reuşit la solicitarea unor studenţi să le prelungim şederea în aceste ţări pe perioadele pe care ei  le-au cerut, ceea ce  înseamnă de la o lună sau două luni, iar apoi să poată reveni în siguranţă în ţară. Toţi studenţii care s-au întors din ţările unde au desfăşurat activităţi în cadrul  programului ERASMUS+ sunt bine, nu au coronavirus. Majoritatea au venit din zone galbene. Cei din zonele roşii şli-au prelungit activitatea acolo. Cei care au venit din zonele galbene au stat în izolare  14 zile într-un cămin”, a declarat prof. univ.dr. ing. Radu Sorin Mihai.
Studenţii Universităţii din Petroşani care au revenit din ţările europene, mai exact din zonele galbene au stat 14 zile în izolare. Încă mai sunt studenţi care se află în zonele roşii, iar aceştia au solicitat prelungirea şederii.
Cosmin BACIU

Advertisements