Autorităţile locale de la Lupeni lucrează de o bucată de vreme la refacerea zonei unde se află şi monumentul destinat minerilor eroi ai grevei din 1929.
Statuia “Lupeni ’29” realizată de sculptorul Ion Irimescu este un important punct de reper pentru municipiul Lupeni, iar autorităţile locale intenţionează ca întreaga zonă să o pună, acum, în evidenţă. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă spune că ideea reabilitării acestei zone a pornit de la faptul că statuia este o capodoperă, dar şi istorie, dat fiind semnificaţia sa.
„Monumentul face parte din colecţia marelui sculptor Ion Irimescu, fiind o adevărată capodoperă în aer liber. Întrucât trebuie să ţinem la istoria noastră, la zonele noastre istorice şi având în vedere că acest acest monument nu a fost recondiţionat de la inaugurarea să, din 1968,  zona în care este amplasat nu a fost reabilitată din aceeaşi perioadă, am considerat că este necesar să se execute o serie de lucrări  de reabilitare şi modernizare. Acestea au ca şi scop refacerea şi modernizarea ansamblului monumental, începând cu spaţiile pavate prin repararea sau înlocuirea acestora, realizarea de drenaje în jurul monumentului, refacerea spaţiilor verzi şi plantarea de copaci ornamentali, amplasarea de mobilier urban, respectiv bănci, coşuri de gunoi  şi realizarea unui iluminat modern în zonă. Prin acest proiect ne dorim să realizăm creşterea calităţii vieţii locuitorilor  municipiului Lupeni,  prin realizarea unor spaţii publice de calitate pentru petrecerea timpului liber. A fost înlocuit pavajul din piatră naturală,  au fost  refăcute  zonele verzi adiacente prin salvarea gazonului prin supraînsămânţare şi plantarea de copaci ornamentali. Lucrările de reabilitare a zonei de la „MONUMENTUL LUPENI ’29” precum şi lucrările de asfaltare a porţiunii de trotuar de la Spitalul Municipal Lupeni până la monument se desfăşoară conform graficului şi vor fi finalizate în cel mai scurt timp. Vom reuşi astfel să punem în valoare această zonă încărcată de istorie, să creăm  un loc de  petrecere cât mai plăcută a timpului liber pentru cetăţenii din localitatea noastră, dar şi un loc de atracţie turistică pentru cei care ne vizitează municipiul şi zona”, a ţinut să declare primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.