Comitetul de iarna de la Consiliul Judetean Hunedoara este pregatit pentru a interveni la curatarea carosabilului. Meteorologii au emis cod galben de viscol si de ninsori.

Nici judetul Hunedoara nu face nota discordanta de la aceasta avertizare, drept pentru care reprezentantii Consiliului Judetean au instituit comandamentul de iarna pentru a interveni la curatarea drumurilor judetene.

Drumurile din judetul Hunedoara sunt curatate si intretinute de un grup de patru firme care au castigat licitatia la CJ Hunedoara. Potrivit presedintelui institutie, Mircea Ioan Molot, reprezentantii celor patru societati sunt in alerta pentru a curata drumurile.

“Reprezentantii celor patru societati sunt pregatiti pentru a curata drumurile. Daca exista probleme in trafic, rog cetatenii sa se adreseze Consiliului (Judetean). Totodata le vom pune la dispozitie numerele de telefon ale celor patru firme”, a declarat presedintele CJ Hunedoara, Ioan Mircea Molot.

Contractul pentru intretinerea si curatarea drumurilor judetene atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara a fost atribuita la patru societati. Astfel, drumurile judetene din Valea Jiului sunt intretinute de societatea omului de afaceri din Lupeni, Emil Parau. Lotul al doilea care cuprinde sectorul de drum intre Hateg si Hunedoara a fost castigat de cei de la Drupo. Portiunea Deva – Brad – Paulis va fi curatata de Trans Construct Import Export, iar drumurile judetene de la Orastie de Viva Construct.

Conform documentelor de la Consiliul Judetean Hunedoara, intretinerea si curatarea drumurilor judetene pe o perioada de 4 ani este estimata la suma de 92.489.426 de lei. Exista insa si posibilitatea ca sumele sa sufere modificari in functie de necesitatile din contractul cadru.

Raul IRINOVICI