Cristian Resmeriţă: Creşterea pensiilor, în pericol!!!

Decizia Guvernului PNL de a nu majora pensiile românilor conform legii, făcută publică la televiziunile centrale de premierul Ludovic Orban este dur taxată de senatorul Cristian Resmeriţă, acesta fiind iniţiatorul a numeroase legi prin care pensiile oamenilor au fost recalculate şi majorate.
”PNL a decis să nu respecte legea, premierul Ludovic Orban declarând foarte clar că nu va respecta Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40%.  Este o mare ruşine ceea ce face această guvernare PNL cu oamenii care sunt ieşiţi la pensie. Aceşti oameni sunt până la urmă părinţii şi bunicii noştri, cei care au construit Valea Jiului şi România. Numai o guvernare PNL poate să îşi bată joc de aceşti oameni în asemenea hal !”,declară senatorul Cristian Resmeriţă:
Premierul Ludovic Orban a declarat luni că obiectivul Guvernului pe care îl conduce este să crească pensiile „în mod realist, pe baza realităţilor economice”, apreciind că mărirea acestora cu 40% ar reprezenta „o nucă fierbinte, care a fost pregătită din timp de PSD”, scrie Agerpres.
„Urmărim să creştem pensiile. Obiectivul nostru este să creştem pensiile cu cât putem, în mod real. Lucrul ăsta nu pot să-l spun acum, cu cât putem în mod real. (…) O să-l constatăm după primele şase luni, în raportul semestrial pe care îl facem privind starea economiei, ţinând cont de prognoze. Şi prognozele nu numai din România, pentru că trebuie să ţinem cont şi de prognozele de evoluţie economică în Europa şi prognozele de evoluţie ale tuturor partenerilor. Pentru că degeaba măresc pensiile, dacă după aia nu pot să le plătesc. (…) Cum să vă spun, putem face şi noi ca PSD, ne facem că mărim, dăm drumul la inflaţie, care erodează toată puterea de cumpărare în special pentru persoanele cu venituri mici şi raportăm că v-am mărit pe hârtie, dar, de fapt, când stai şi te uiţi ce poţi să cumperi cu banii respectivi, poţi să cumperi mai puţin decât cumpărai înainte de aşa-zisa creştere a pensiilor”, a spus Orban, luni seara, la Digi 24.
Întrebat dacă Guvernul va putea creşte pensiile cu 40% din septembrie, Orban a apreciat că această mărire „ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică”, caracterizând-o drept „o nucă fierbinte, care a fost pregătită din timp de PSD”. „Acum, eu vă spun sincer, creşterea cu 40% ar fi fost foarte dificilă şi în condiţii de normalitate economică. (…) Ceea ce este fără un fundament economic solid e foarte greu de pus în practică, pentru că toate plăţile acestea ale pensiilor se fac din veniturile pe care le încasează fie fondul de pensii din contribuţiile de pensii pe care le plătesc cetăţenii români, fie prin subvenţiile pe care le dă, tot din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni, se dau transferuri de la bugetul de stat prin subvenţionarea fondului de pensii. Aici este, cum să zic, o nucă fierbinte, care a fost pregătită din timp de PSD, pentru cazul în care ei pierd puterea să aibă cu ce să recupereze capital electoral”, a arătat premierul. El a dat asigurări că pensiile vor creşte „în mod realist” şi a transmis pensionarilor că o să încerce să facă „o creştere care să ducă la îmbunătăţirea nivelului de viaţă”. „Vom creşte pensiile, cu siguranţă, dar vom creşte realist, pe baza realităţilor economice şi având garanţia sustenabilităţii pe termen lung a plăţii pensiilor. Nu poţi să-ţi baţi joc. (…) Impactul pe 2021 este de  aproximativ 52 de miliarde de lei, adică 10 miliarde de euro, iar impactul pe 2022 este estimat la 83-84 de miliarde de lei. Cu atât cresc cheltuielile bugetului de pensii şi implicit ale bugetului de taxe. Ce nu ai venituri la bugetul de pensii, trebuie să subvenţionezi din bugetul de stat. (…)
Să aibă încredere că vom creşte pensiile cu cât ne va permite economia şi că va exista această creştere de pensie şi o să încercăm să facem o creştere care să ducă la îmbunătăţirea nivelului de viaţă”, a explicat Orban.
Prim-ministrul a mai spus că anunţul creşterii pensiilor va fi făcut când Executivul va avea informaţii pe care să se bazeze „în mod adevărat”.

Advertisements

3 comentarii la „Cristian Resmeriţă: Creşterea pensiilor, în pericol!!!

 • 3 iunie 2020 la 20:00
  Permalink

  Daca nu vor creste pensiile cu 40 % de la 1 Septembrie 2020 cred ca nici un pensionar roman nu va mai vota cu PNL .

 • 4 iunie 2020 la 07:01
  Permalink

  Renuntati la pensiile speciale si restituti tot ce ati furat . Asta este singura sursa din care s-ar putea majora pensiile . Lasati pensionarii in pace , nu mai profitati de pe urma lor . Linge alte cururi ! Nu mai tine vrajeala , oamenii au evoluat, bai comunistilor….

 • 4 iunie 2020 la 16:20
  Permalink

  de unde se vor lua banii pentru cresterea pensiilor? renunta senatorul resmerita la o parte din banii pe care ii ia pentru datul din gura fara sa faca nimic pentru ei, sau vor renunta harnicii mineri la a mai lua bani de la bugetul de stat ca oricum ei produc nimic si primesc si bani pentru asta.ba mai vor si alte drepturi ca doar hipopotamul de la sindicat strange semnaturi sa dea statul in judecata ca nu le da.
  trebuie modificata constitutia si introdus un articol: SA SE DEIE, chiar daca nu e de unde.

Comentariile sunt închise.