Consiliul Judeţean Hunedoara nu are de gând să plătească pentru orgoliile celor din conducerea Teatrului Dramatic I.D Sîrbu de la Petroşani,. iar acum cere o întâlnire cu cei din instituţia de cultură, în cazul Nicolae Vicol.
Asta pentru că, spune preşedintele CJH Mircea Bobora, din banii cu care teatrul îşi face bugetul, adică banii de la Consiliul Judeţean Hunedoara, nu ar trebui să plătească un proces pierdut. Decizia de a-l concedia pe actor a fost luată de cei din teatru, iar acum suma respectivă ar urma să fie plătită din banii tuturor hunedorenilor, lucru cu care cei din CJH nu sunt de acord.
„A existat un proces între teatrul din Petroşani şi un actor. A câştigat angajatul şi  teatrul trebuie să îi plătească salariile pe perioada procesului. CJ Hunedoara nu a fost parte în proces. Urmează să fac o analiză cu conducerea teatrului să vedem de unde şi cine îi plăteşte acum salariile. Da, bugetul lor este asigurat de noi. Ca atare, trebuie să fac o analiză cu conducerea teatrului”, a spus Mircea Flavius Bobora, preşedintele CJH.  Actorul Nicolae Vicol are de primit aproape 40.000 de lei, bani pe care conducerea teatrului îi datorează pentru perioada în care l-a dat afară. Omul a câştigat proces şi, în baza celor dictate de instanţă, teatrul trebuie să îi plătească salariile pe perioada respectivă.
Diana Mitrache