Luni seara, intr-o emisiune difuzată de un post central de televiziune, primul ministru al României, Ludovic Orban a vorbit in premieră despre decizia Guvernului PNL de a renunţa la energia pe cărbune. Decizia guvernului a stârnit o reacţie dură din partea senatorului Cristian Resmeriţă, pe reţelele de socializare.
Senator Cristian Resmeriţă: ”INCREDIBIL !!!!!!!!! În această seară, prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat pe un post de televiziune central, că a decis ca România SĂ RENUNŢE la energia provenită din CĂRBUNE !!! Îmi este RUŞINE cu acest Guvern PNL!”
Senator Cristian Resmeriţă spune că era convins, că un guvern PNL nu poate gândi nici măcar un lucru bun pentru Valea Jiului.
“Totuşi chiar şi pentru mine reprezintă o mare surpriză faptul că PNL doreşte să închidă cu totul mineritul din Valea Jiului. Trebuie să înţelegem, că odată cu mineritul din Valea Jiului vor dispărea şi termocentralele Mintia şi Paroşeni. La prima şedinţă a grupului senatorial PSD voi propune colegilor senatori dar şi conducerii PSD introducerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului PNL”, a declarat senatorul Cristian Resmeriţă.