Senatorul Cristian Resmeriţă aduce o veste bună! Legea prin care toate echipajele SMURD din judeţul Hunedoara trec în subordinea IGSU şi  personalul devine militarizat a fost adoptată de Senat

Senatul României, în calitate de cameră decizională a adoptat la finalul lunii mai, Legea privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finanţarea autorităţilor administraţiei publice locale,  astfel personalul din cadrul echipajelor SMURD  devine unul militarizat.
Printre iniiţiatorii legii se numără si senatorul Cristian RESMERIŢĂ, care s-a arătat extrem de bucuros pentru adoptarea acestei legi.
„Mă bucur, pentru faptul că Senatul României în calitate de cameră decizională a adoptat din nou această lege, cu efecte pozitive pentru personalul cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD, astfel aceştia vor beneficia de aceleaşi facilităţi şi aceeaşi salarizare ca şi personalul IGSU, precum şi de asigurarea fondurilor necesare pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare, scopul înfiinţării acestora fiind acela de a salva vieţi omeneşti. Întrucât acest proiect de lege a fost adoptat şi în septembrie anul trecut, însă domnul Preşedinte l-a trimis spre reexaminare Parlamentului, sper ca dânsul să înţeleagă importanţa acestei legi pentru cei care salvează vieţi şi de această dată să o promulge”, a declarat senatorul Cristian Resmeriţă.

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.