Castelul Corvinilor îşi recapătă aerul boem. Lucrările de restaurare la cel mai cunoscut castel din judeţ şi nu numai sunt în plină desfăşurare.
”În urma operaţiunilor de hidrogomaj, Turnul Alb începe să revină la culoarea iniţială. Acest turn realizat în secolul al XVI-lea, în timpul lui Gabriel Bethlen, a fost numit aşa deoarece, fiind doar tencuit cu mortar pe bază de var, contrasta cu restul suprafeţei Castelului care era pictată încă din secolul al XV-lea cu motive geometrice ce creau un efect tridimensional. Totodată, se lucrează la curăţirea Galeriei suspendate ce leagă Turnul Neboisa de Castel dar şi în interior, la toate etajele Turnului Vechi de poartă şi ale Turnului Alb”, arată administraţia Castelului Corvinilor.
Castelul Corvinilor din Hunedoara se află într-un proces de restaurare realizat în baza unui contract de finanţare cu fonduri europene nerambursabile în valoare de 5 milioane de euro. Între obiectivele care vor fi restaurate se numără Turnul pictat sau Turnul Buzdugan, Sala Cavalerilor şi Sala Dietei, Turnul Capistrano, Turnul Vechi de Poartă, Aripa Bethlen, Bastionul Toboşarilor, Fântâna, Capela, Groapa urşilor, Turnul Njeboisia. Termenul de finalizare al întregului proiect este 31 august 2021.
Cosmin BACIU