Două grădiniţe de pe raza oraşului Petrila şi-au schimbat destinaţia.  Consilierii locali au decis să schimbe destinaţia grădiniţei nr. 3 şi a grădiniţei nr. 6 de pe raza localităţii în locuinţe sociale. Decizia a fost transmisă Ministerului Educaţiei.
Astfel, consilierii locali au decis schimbarea din imobile cu destinaţia de unităţi de învăţământ, în imobile cu destinaţia de locuinţe sociale a celor două grădiniţe, iar grădiniţa nr.2 şi-a schimbat destinaţia în imobil pentru desfăşurarea de servicii sociale.
Astfel, la schimbarea destinaţiei imobilelor s-a avut în vedere faptul că în acestea nu se mai desfăşoară nicio activitate, ”toată activitatea învăţământului preşcolar din aceste grădiniţe a fost mutată într-un spaţiu moder utilat şi amenajat cu condiţii optime” şi ”luând în considerare faptul că aceste imobile nu sunt puse în valoare”, iar autorităţile locale aveau solicitări pentru închirieri de locuinţe şi pentru desfăşurarea de servicii sociale. Una dintre grădiniţe îi va reveni unei parohii din localitate.
Cosmin BACIU