Cu totii ajungem la un moment dat în viatã când ne hotãrâm sã avem un copil. Este fiinta care întregeste o familie, care aduce bucurie si care ne motiveazã în viatã.

Multe cupluri se gândesc sã facã un copil indiferent de cât de grea este viata, ei spunând cã poate situatia financiarã în care ne aflãm în acest moment va fi si odatã cu trecerea anilor si odatã cu o vârstã înaintatã si riscurile unei sarcini creste considerabil. De aceea hotãrârea trebuie luatã încã din timp.

O sarcinã este foarte dificilã si multe dintre viitoarele mãmici nu stiu la ce sã se astepte, în timpul ei, ele poate doar au auzit de la alte persoane care au trecut prin asa ceva, ce înseamnã sã porti un copil nouã luni în pântece dar mai mult decât atât sã-l si poti creste dupã ce i-ai dat viata.

Din cauza unui moment de rãtãcire sau poate chiar si cu bunãstiintã sunt foarte multe femei, tinere în special dar si persoane cu o culturã generalã redusã, care aduc pe lume un copil pe care nu si-l doresc, cei mai multi dintre acestia fiind abandonati în spitalele unde au fost nãscuti. Acestea pânã la urmã sunt cazurile fericite pentru cã în ultima vreme tot mai multi astfel de nou nãscuti sunt abandonati în locuri publice sau mai mult decât atât chiar ucisi de cãtre acele persoane care le-au dat viatã si care ar fi trebuit sã fie alãturi de micuti.

În Valea Jiului nu s-au înregistrat astfel de cazuri în ultima perioadã, cazuri în care mamele sã îsi abandoneze pruncii.

În timp ce acesti monstrii, pentru cã nu se pot considera mame, recurg la tot felul de astfel de mãsuri pentru a scãpa de niste suflete care nu au nicio vinã cã au venit pe lume, multe femei care îsi doresc din tot sufletul un copil si care nu îl pot face din motive medicale suferã si mai mult vãzând cã alte persoane îsi bat pur si simplu joc de o viatã, aceastã viatã însemnând totul pentru oamenii cu o gândire rationalã.

Multe dintre aceste femei ne spun cu tristete cã decât sã fie abandonati, sau mai rãu, acesti micuti, mai bine aceste ” mame” le-ar fi dat lor copii spre adoptie. Asa ar fi beneficiat de o familie si de un trai decent.

Aducând în discutie posibilitatea unei adoptii ne gândim doar la ce legi ”minunate” are tara noastrã, atunci când o persoanã vrea sã adopte un micut trebuie sã îndeplineascã foarte multe conditii si mai mult decât atât din cauza birocratiei existente actele necesare pentru o adoptie dureazã foarte mult.

În multe cazuri putem vedea micutii care pur si simplu sunt vânduti fãrã niciun regret, multi fiind vânduti la persoane din afara tãrii care poate nu au gânduri prea curate în ceea ce-i priveste pe acesti copii nevinovati,  iar în acele cazuri legile nu existã pentru cã autoritãtile nu-si fac datoria. Mai bine prefera sã aibe un copil pe constinta decât sã facã în asa fel încât sã dea posibilitatea unur persoane iubitoare sã-l poatã lua acasã si sã-i ofere o viatã frumoasã.

Într-adevãr principalã vina este a persoanelor care recurg la aceste metode de a scãpa de copii dar nici autoritãtile nu fac nimic pentru a stopa aceste lucruri.

Monika BACIU