Operatorul de apă din Valea Jiului finalizează o lucrare amplă în zona Livezeni a municipiului Petroşani şi, miercuri, toată ziua, se întrerupe alimentarea total.
Va fi adusă şi o cisternă cu apă în zona afectată, aşa încât populaţia să poată beneficia de apă potabilă. Asta, în timp ce toţi agenţii economici au fost deja anunţaţi să îşi ia măsurile necesare, pentru a nu avea probleme.  „Avem o lucrare destul de importantă programată în zona Livezeni. Este importantă pentru că se finalizează  o parte din reţeaua nouă din acea zonă, se vor monta aparate de măsură şi se vor echipa două cămine, care reprezintă chiar finalul lucrării. Ele au fost executate din toamnă, apoi s-a făcut instalaţia electrică şi acum se leagă la reţeaua nouă. Constructorul este pregătit şi de două zile are echipele în teren. Aşa că miercuri suntem obligaţi să facem restricţii pe tot ce înseamnă zona Livezeni”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Restricţia de apă va fi miercuri, de la ora 6,00 la ora 20,00, dacă nu intervin alte probleme în teren.  „Lucrează 3  echipe din partea constructorului şi, dacă este nevoie, suntem şi noi pregătiţi, pentru că, aşa cum am spus, este o lucrare destul de complexă”, a mai spus Ionică.
Pentru realizarea acestei lucrări de mare anvergură a fost necesară inclusiv modificarea traficului pe DN 66, la intrarea în municipiul Petroşani, iar lucrarea trenează de câteva luni de zile. Pentru finalizarea ei, însă, va fi nevoie de restricţionarea alimentării timp de o zi.
Diana Mitrache