CEH se reorganizează pentru starea de alertă

De săptămâna viitoare, nu mai sunt valabile ordonanţele militare, iar Complexul Energetic Hunedoara schimbă total programul de lucru.
Nici angajaţii de la Mintia nu vor mai fi carantinaţi şi minerii ar putea să revină la un program de lucru diferit faţă de cel de acum. Administratorul special de la CEH spune că acum se lucrează la un nou plan.
„Nemaifiind în vigoare ordonanţele militare, nu mai sunt valabile nici prevederile lor. Unele dintre ele se referau şi la noi şi vizau carantinarea oamenilor de Mintia, respectiv 26 de angajaţi. Dacă aceste ordonanţe nu vor mai fi în vigoare, vom scoate şi noi oamenii din carantină. Dar programul de lucru pe partea minieră va reveni la lucrul pe 4 schimburi. Aşteptăm, însă, să vedem normativele legale, ca să fim siguri ce ne putem permite. Înţeleg că joi se va vota în parlament legea şi vom şti mai multe”, a spus Cristian Roşu, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara.
Ordonanţele militare impuse la nivel naţional au costat mult Complexul Energetic Hunedoara, care  s-a reorganizat în lucrul pe trei schimburi, dar, care a şi fost nevoit să ţină oamenii de la Termocentrala Mintia în carantină. „Ne-a costat mult. 140 de lei, de persoană pe zi, cu 3 mese şi un supliment, plus cazarea. Este o sumă destul de mare, pentru că acum CEH trece printr-o situaţie destul de gravă. Ca preţ poate nu pare mare, că sunt 3 mese pe zi, plus cazare, dar, însumând pentru 26 de oameni, care au stat o lună de zile în carantină, şi ţinând cont de situaţia grea a CEH, am simţit lucru acesta acut”, a mai spus Cristian Roşu.
De luni, minerii ar putea reveni la lucru pe 4 schimburi, iar energeticienii de la Mintia se întorc acasă. Totuşi, responsabilii de la CEH le cer tuturor prudenţă, pentru că această relaxare nu ar trebui să mai creeze alte probleme. Un singur angajat al Complexului Energetic Hunedoara a fost infectat cu COVID-19, la mina Lupeni, iar alţi câţiva au stat în izolare.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „CEH se reorganizează pentru starea de alertă

 • 13 mai 2020 la 19:52
  Permalink

  ia uite, a invatat electricianul de carat bonuri de consum matematica, sa vedeti cum va creste productia de huila de la 800 t/zi la 600t/zi, oare cu ce veti plati salariile muncitorilor??, incompetenta si lipsa de profesionalism a dus CEH in situatia dezastruoasa, ciobanasul spatial autointitulat mare manager trebuie sa-si dea urgent demisia

 • 13 mai 2020 la 20:16
  Permalink

  salariile se platesc din bugetul statului (atata timp cat mai exista)

 • 13 mai 2020 la 20:18
  Permalink

  un proverb romanesc spue ; nu poti face din rahat bici”. oricat s-ar stradui cineva sa salveze CEH-ul nu va putea. asa ca stimati angajati mai sugeti din bugetul pe care-l alimenteaza altii care chiar muncesc pana se mai poate, pentru ca finalul va fi acelasi: FALIMENT si INCHIDERE DEFINITIVA.

Comentariile sunt închise.