Cel de al doilea tunel din parâng este montat, spun autorităţile judeţene, de luni, când subansamblurile vor fi aduse sus în munte.
Este una dintre cele mai mari lucrări ce au loc acolo şi, până în august, constructorii care au reluat lucrul, spun că vor fi gata. Primul tunel este deja gata.
Potrivit administratorului public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, drumul ce va urca spre domeniul schiabil din Parâng va avea, de luni, un nou tronson cu tunel. Acesta vine de la Braşov şi va fi montat piesă cu piesă, la fel ca şi cel de mai jos.
„Graficul pe care l-a refăcut  constructorul este în desfăşurare. În vara aceasta vom circula pe drum asfaltat spre Parâng şi acolo vor fi făcute şi rigolele. Progresul tehnic este de 60%, la acest moment, iar cel financiar, în condiţiile în care am rezolvat şi cu certificatele de plată 3 şi 4, a ajuns la 50%. Suntem în grafic şi de luni se începe să se monteze al doilea tunel. Vom găsi soluţii alternative ca, pe lângă el să se poată circula şi, până în august, drumul va fi gata”, a spus Costel Avram.
Un astfel de tunel, potrivit specialiştilor care îl montează, are 65 de tone şi vine sub forma unor piese ca de lego, care se asamblează la faţa locului. Acesta intersectează pârtia de schi, iar conform proiectului, schiorii merg pe deasupra, în timp ce maşinile, pe dedesubt. Banda carosabilă va fi de 5 m, plus câte un metru pe lateral va avea  trotuare, cu borduri, ca maşinile să nu lovească părţile laterale. Pe verticală va avea 5,5 m, peste el va fi un material de umplutură, plus un material de protecţie din membrane geosintetice, ca să mărească în timp viaţa, iar agenţii corozivi să nu ajungă la el.
Diana Mitrache