Plata taxelor şi impozitelor plătite online la Petroşani a crescut. Având în vedere faptul că din luna martie a fost instituită la nivel naţional starea de urgenţă iar populaţia nu a mai putut să îşi achite fizic taxele şi impozitele pe platforma Ghişeul.ro, la Petroşani s-a înregistrat o creştere semnificativă a celor care au ales să îşi achite dările către stat în acest mod. Dacă la această modalitate de plată sumele înregistrate până în acest moment echivalează cu suma pe tot anul 2019, în ceea ce priveşte încasările fizice la ghiseele serviciului de taxe şi impozite din localitate sumele au scăzut chiar şi de cinci ori. Şeful serviciului de taxel şi impozite de la Petroşani, Alin Gal, ne spune care au fost cauzele care au dus la aceste scăderi.
”Din luna martie şi până la zi s-au încasat 560.653 de lei, iar anul trecut în aceeaşi perioadă am încasat 3.862.682 de lei, adică încasările au scăzut de cinci ori. În schimb au crescut încasările pe platforma de plată online Ghişeul.ro care au ajuns până în luna mai să depăşească în casările pe care le-am avut tot anul trecut. Aceste sume au fost de 200.000 pe tot anul trecut,  iar acum 204.869 de lei doar pe Ghişeul.ro. Este o creştere substanţială pentru această perioadă când populaţia a stat acasă iar noi am lucrat online şi am eliberat inclusive certificate de atestare fiscală, pentru contractile de vânzare cumpărare, pentru orice fel de alte înstrăinări. Nivelul de încasări până la orirea activităţii cu publicul, pentru persoanele fizice era de 65-70%, pentru persoanele juridice era undeva la 15%.”, a declarat Alin Gal Şef Serviciu Taxe şi Impozite Petroşani.
Contribuabilii din municipiul Petroşani trebuie să ştie faptul că în continuare vor beneficia de acea bonificaţie şi nu vor exista penalizări. Mai mult decât atât a fost deschisă şi caseria Primărie Petroşani unde cei care au de achitat chirii şi redevenţe o pot face.
Cosmin BACIU