Administraţia locală de la Lupeni are în vedere redeschiderea birourilor pentru plata taxelor şi impozitelor locale după data de 15 mai, dată la care România iese din starea de urgenţă.
Mai mult decât atât atunci se vor deschide şi birourile care ţin de relaţiile cu clienţii. În aceste condiţii edilii de la Lupeni vor lua o serie de măsuri pentru ca persoanele care doresc să-şi achite taxele şi impozitele să nu fie nevoite să stea foarte mult la coadă şi pentru protecţia angajaţilor din cadrul acestor servicii.
”În această săptămână încă nu o să deschidem pentru că încă este stare de urgenţă dar cred că cea mai indicată dată pentru redeschiderea acestor birouri pentru public ar fi data de 15 mai. şi la noi este în vigoare acea amânare a plăţii taxelor şi impozitelor locale. Am dat şi o hotărâre de consiliu local în acest sens prin care toate taxele au fost îngheţate până în momentul în care cetăţenii vor putea să meargă şi să plătească. Ar fi păcat după o lună şi jumătate în care cetăţenii municipiului Lupeni au respectat regulile impuse, să creăm aglomeraţii”, a declarat Lucian Resmeriţă primarul municipiului Lupeni. În urma stării de urgenţă care a fost impusă în lună martie, toate instituţiile şi-au oprit activitatea cu publicul tocmai pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire în masă a populaţiei.
Cosmin BACIU