Investiţii la Spitalul Municipal din Lupeni

Administraţia locală de la Lupeni face eforturi pentru că cetăţenii să beneficieze de servicii medicale de cea mai înaltă calitate.
Astfel pe lângă banii care au fost alocaţi din bugetul local există şi proiecte care au fost depuse pentru ca spitalul din Lupeni să beneficieze de fondurile necesare pentru dotarea cu aparatură de ultimă generaţie. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, spune că speră să primească sume de bani şi de la Guvernul României, bani care să meargă către cele mai vitale secţii de la unitatea medical din localitate.
”După eforturi foarte mari am reuşit să facem o rectificare de buget pentru spitalul din Lupeni pentru că am mai redus din alte lucruri care se pot face până la sfârşitul anului sau şi anul viitor. Am reuşit să direcţionăm suma de trei milioane de lei pentru a putea face achiziţii. Suma totală de care am avea nevoie ar fi una mai mare dar ne dorim să atragem şi fonduri europene, iar acum pregătim documentaţia pentru a putea accesa pe POIM nişte fonduri pentru a putea dota secţia de AŢI a spitalului din Lupeni. Aici se pot obţine finanţări mai mari. Deja am contractat o firmă care se va ocupa de achiziţia de aparatură şi aici mă refer la lucrurile tehnice, pe care noi nu avem de unde să le cunoaştem. În data de 15 se vor depune toate aceste proiecte pentru a obţine bani de la POIM. Încercăm să obţinem bani şi de la Guvernul României pentru că a fost iniţiat un proiect de lege prin care toate spitalele care sunt suport COVID-19 să primească sumele de bani necesare pentru a putea fi dotate cât mai bine”, a declarat Lucian Resmeriţă primarul municipiului Lupeni.
În contextul actual al pandemiei de COVID-19 şi prin faptul că spitalul din Lupeni a fost desemnat ca spital suport, administraţia de la Lupeni a alocat nu mai puţin de trei milioane de lei pentru ca unitatea medical să funcţioneze fără nici cea mai mică problemă.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.