Aflată undeva deasupra municipiului Petroşani, la intrarea dinspre Defileul Jiului, staţia de tratare a apei de la Zănoaga a intrat deja în reparaţii capitale, ea fiind una dintre cele mai vechi, dar şi cea mai  importantă pentru Petroşani.
„Staţia de la Zănoaga este una strategică, ea fiind  gândită de la început, odată cu modificările ce pot să apară, privind lipsa pe partea de vest, sau est,  să  poată furniza apă până spre Petroşani Nord. Când am lucrat la staţia Jieţ am folosit-o, Când am lucrat la Valea de Peşti, odată cu cele două goliri ale acumulării de acolo, am putut asigura apă până în Vulcan, din acest lor. Acum a venit rândul ei să fie  reabilitată”, a spus Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Din punct de vere al fluxului tehnologic, specialiştii de la ape spun că acolo vor fi realizate 5 lucrări pe diverse obiective.  Este vorba despre staţia de nămol, decantorul lamelar, staţia de mineralizare a apei, plus o nouă instalaţie de dezinfecţie a apei. Ce e nou, faţă de celelalte staţii, este legat de partea de filtrare  a apei cu cărbune activ, faţă de cele ce acum folosesc nisip. Dar şi aducţiunea de apă ca fi reabilitată. „Se va schimba tot fluxul tehnologic şi tot ce înseamnă fluxul tehnologic. Ştim că ea este  alimentată dintr-o aducţiune ce are aproape 17 km, noi aducând apă din izvorul de pe Polatişte. Este cea mai  dificilă aducţiune din tot sistemul nostru de alimentare cu apă şi, odată cu reabilitarea staţiei Zănoaga, reabilităm cam 6 km de aducţiune, lucru care provoacă atât constructorul, cât şi Apa Serv. Condiţia era la ca ea să rămână în funcţiune. Ea funcţionează şi acum cu 3 filtre, celelalte 6 fiind în reabilitare, fiind cumva limitată ca funcţionare”, a adăugat Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Este una dintre cele mai importante staţii de apă din Valea Jiului, pentru că de aici se poate furniza apă şi în partea de vest şi în estul Văii Jiului.
Proiectul pentru această staţie vizează ample lucrări ce vor fi  efectuate de Asocierea HIDROCONSTRUCTIA S.A. – S.C. ECO AQUA DESIGN S.R.L., în calitate de Antreprenor. În decurs de 30 de ani staţia Zănoaga nu a suferit niciun fel de reabilitare, iar acum lucrările sunt iminente, ea urmând să fie modernizată cam într-un an şi trei luni.
Diana Mitrache