Lucrări de execuţie a două puţuri de observaţie a calităţii apelor depozitului de zgură şi cenuşă de rezervă nr.1 din cadrul Complexului Energetic Hunedoara – Sucursala Electrocentrale Paroseni vor avea loc. Societatea energetică alocă aproape 60.000 de lei pentru realizarea acestor lucrări.
Deoarece două puţuri, unul de la Depozitul de zgură şi cenuşă şi unul de la depozitul de avarie, sunt colmatate, pentru monitorizarea apelor subterane la cele două depozite de zgură şi cenuşă, este necesară realizarea altor puţuri în imediata vecinătate a acestora.
Un puţ va fi amplasat la depozitul de zgură şi cenuşa Valea Căprişoara, în aval la digul de bază, zona versant stâng, în apropierea puţului de observaţie existent. Acesta este inutilizabil fiind colmatat până la suprafaţă.
Al doilea puţ va fi amplasat la depozitul de zgură şi cenuşă din rezerva nr. 1, în aval de depozit, în apropierea puţului de observaţie existent. La fel ca în primul caz, şi acesta este inutilizabil fiind colmatat până la suprafaţă.
Cosmin BACIU