Senatul Universităţii Petroşani se va întruni în data de 15 mai pentru a decide o serie de măsuri ce priveşte modalitatea de desfăşurare a examenelor pe care urmează să le susţină studenţii, dar şi modalitatea de admitere la facultăţile din cadrul universităţii.
Astfel, potrivit rectorului UP prof.univ.dr.ing. Radu Sorin în prezent cursurile se desfăşoară online până la sfârşitul lunii mai, procesul de învăţământ decurge normal, cadrele didactice au reuşit să se acomodeze în timp şi cu acest tip de predare a cursurilor şi ca atare acest an nu a fost unul pierdut.
“Ceea ce vom ştii foarte concret în legătură cu examenele va fi pe data de 15 mai, când prin Senat vor fi adoptate o serie de reglementări în acest sens. Până la acea dată, dorim să propunem o variantă fezabilă pentru sfârşitul de an la licenţă şi disertaţie. Examenele normale se vor susţine probabil tot online, dardeocamdată nu este varianta sigură, vom vedea ce se mai întâmplă în luna mai cu această stare de urgenţă şi ce va urma. Oricum, ce trebuie să se ştie este faptul că unde nu va fi posibil să se susţină examenele în săli, vorbim de examenele normale, acestea se vor susţine online. Dar toate vor fi anunţate exact după 15 mai”, spune rectorul UP, Radu Sorin.
Pe de altă parte, examenele de licenţă şi de masterat, se vor susţine în sălile de cursuri sau amfiteatre datorită faptului că nu sunt foarte mulţi studenţi implicaţi şi se va putea intra în sală câte unul, astfel încât să nu fie probleme.  De asemenea, conducerea Universităţii Petroşani va achiziţiona o platformă E-learning care să îi ajute pe studenţi să poată susţine examenele de an online.