Zeci de studenţi ai Universităţii din Petroşani îşi finalizează, în două săptămâni maxim, cursurile în proiecte Erasmus, în diverse ţări europene şi se reîntorc la şcoală.
Universitatea este pregătită şi se fac deja demersuri pentru a stabili exact ce este de făcut, aşa încât nimeni să nu aibă de suferit.
„Peste 40 de studenţi am trimis în ţările europene, prin programul Erasmus Plus. Trei, care erau din Vulcan, au venit de vreo două săptămâni şi ei sunt în izolare la domiciliu, iar acum urmează ca ceilalţi să îşi finalizeze studiile, cam prin 15 mai. Vom vedea dacă starea de urgenţă va fi continuată, dar noi suntem pregătiţi să  îi primim. Majoritatea sunt din Basarabia. Dacă doresc, vor pleca acolo, iar dacă vin la nou, au cazare în cămin şi, probabil, vom găsi nişte camere în care să stea conform precizărilor militare, timp de 14 zile, cât vor sta în carantină”, a spus prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Universităţii din Petroşani.
Reprezentanţii Universităţii din Petroşani vor cere sfatul experţilor de la Direcţia de Sănătate Publică, iar măsurile ce se impun vor fi respectate cu stricteţe.
„O să cerem precizări şi, în funcţie de ceea ce li se spune lor la intrarea în ţară, de la graniţă. Fie că vin cu autocare, sau cu avioane, vom vedea dacă autorităţile le vor impune o anumită carantină”, mai spune rectorul Sorin Radu.
Proiectele Erasmus Plus de la Universitatea din Petroşani s-au desfăşurat în Polonia, Austria, ori Spania chiar, iar studenţii au urmat acolo cursuri şi pregătirea lor profesională s-a făcut în şcoli similare celei de la Petroşani. Fiecare student primeşte, pe fiecare proiect, lunar cam 750 de euro, învaţă lucruri noi şi se deprind cu lucrul în echipă, aici urmând să le fie echivalente studiile din străinătate.
Diana Mitrache