Lucrările la reţelele de apă şi canal din Valea Jiului continuă, conform graficului stabilit. ApaServ Valea Jiului implementează un proiect major cu finanţare europeană pentru modernizarea reţelelor de apă şi canal.
”Chiar dacă mai întâmpinăm unele probleme la intersecţia cu anumite lucrări vechi şi chiar dacă mai este interupt accesul pe unele străzi, în toate oraşele din Valea Jiului se lucrează, adică în Petroşani, Lupeni şi Uricani. Este foarte bine că se lucrează pentru că termenele curg iar cei de pe Petroşani sunt aproape de final. La cei de pe Lupeni şi Uricani nu este chiar urgent finalizarea lucrării. Constructorul îşi ia toate măsurile în ceea ce priveşte protejarea muncitorilor, iar noi avem mai multe modalităţi prin care ne protejăm angajaţii. În fiecare zi sunt instruiţi în ceea ce înseamnă asigurarea igienei după care nu lucrează în formaţii de mai mult de trei oameni. Pe oraşe avem două schimburi, în zonele în care iau contact cu cetăţenii trebuie să aibă mască şi mănuşi. cei de la apă şi canal au echipamentul lor de protecţie”, a declarat Cristian Ionică directorul general al Sc ApaServ Valea Jiului.
În câteva luni se estimează că vor fi finalizate lucrările din Petroşani. Este un proiect de zeci de milioane de euro prin care se vor moderniza reţelele de apă şi canal, dar vor fi dotate şi diferite laboratoare.
Cosmin BACIU