Banii europeni sunt îngropaţi, la propriu, cu pământ. Se întâmplă în municipiul Vulcan, acolo unde o investiţie în valoare de aproape 30 de milioane de lei este astupată cu pământ.
În urmă cu circa 10 ani autorităţile locale de la Vulcan implementau un proiect ”major”, dar controversat încă de pe atunci. S-a modernizat bulevardul din localitate, iar din patru benzi de  circulaţie, în urma lucrărilor s-a ajuns la trei benzi. Pe mijlocul  bulevardului au fost realizate fântâni arteziene. Încă de pe atunci investiţia a fost una controversată.  Odată cu trecerea timpului  fântânile s-au stricat, iar atunci când funcţionau şoferii erau nevoiţi să închidă geamurile maşinilor  pentru ca apa să nu le ajungă în autoturisme.

Acum, edilii au luat o altă decizie. Au astupat fântânile cu pământ. şi ca treaba să fie completă, edilii au montat în fântânile acoperite cu pământ şi lămpi solare. Fântânile arteziene de pe Bulevardul Mihai Viteazu din Vulcan au fost realizate în baza programului european care a vizat reabilitarea şi modernizarea bulevardului. 20 de milioane de lei a costat proiectul prin care aspectul bulevardului din localitate a fost schimbat. Lucrările au demarat la începutul anului 2011, iar închiderea generală a proiectului a fost în ianuarie 2012. La şase ani de la încheierea lucrărilor, investiţia este încă  contestată de cetăţeni.  Bulevardul a fost îngustat, de la cele patru benzi existente, la doar două, pentru realizarea, pe mijloc, a unor fântâni arteziene.
Cosmin BACIU