Imagini incredibile cu puţul înalt de peste 60 de metri, scobit undeva la bază, chiar înainte de prăbuşire, au devenit virale în spaţiul public, iar inspectorii de muncă vor să afle de specialişti în construcţii cine i-a pus pe cei doi bărbaţi să facă asta.
Mai mulţi experţi în construcţii vor analiza ceea ce s-a întâmplat la Uricani, iar toate datele vor constitui un dosar penal ce va fi înaintat parchetului.
Opinia publică este contrariată de imaginea de dinaintea prăbuşirii, care înfăţişează excavatorul, dotat cu pickamer, care săpa efectiv la temelia turnul, făcând structura instabilă.
„Din punctul meu de vedere, la ora actuală, cei care sunt desemnaţi pentru efectuarea expertizei vor stabili dacă s-a respectat planul de demolare, care este făcut de o firmă din Mureş şi dacă greşelile sunt de la acele fante create pentru prăbuşirea controlată a puţului, sau din alte motive. Nu pot confirma dacă au fost sau nu inconştienţi, dacă aşa prevedea proiectul, daca e greşeală de proiectare. După ce expertiza îşi va spune cuvântul, noi vom stabili toate cauzele”, a spus Florin Bozdog, şeful ITM Hunedoara.
Doi bărbaţi, de 31 şi 41 de ani, din Lupeni şi Petrila au murit striviţi de turnul de beton şi fier, îngropaţi de vii, iar două zile s-au chinuit pompierii să sape între dărâmături ca să îi scoată.
Inspectorii ITM au adunat până acum documentele de firma Castrum şi au solicitat Universităţii Tehnice din Cluj, mai exact specialiştilor de la Facultatea de Construcţii, o expertiză a căderii puţului cu skip. Aceştia urmează să vină cât mai urgent la faţa locului,  să finalizeze expertiza şi să stabilească exact care au fost cauzele prăbuşirii.
Diana Mitrache