Filigorii fără mese şi scaune, grătare sparte şi furate şi locuri de relaxare distruse parţial, fac acum tabloul complet al locului de agrement aflat la 1 km de centrul municipiului Petroşani.
Nici gardurile ce împrejmuiau fiecare filigorie, nici grătarele de beton nu mai există acum şi, un singur loc mai aminteşte că o zonă specială a fost creată de administraţia locală, ca loc de picnic în apropiere de centrul oraşului. Acum, primarul spune că va reface locul, dar după ce ieşim din perioada de izolare, iar asta în timp ce poliţia urcă cel puţin o dată pe zi pentru a verifica locul, însă, măsurile nu sunt suficiente.
„Din păcate, la Brădet este o probleme cu filigoriile şi grătarele ce au fost distruse. După ce va trece această perioadă de criză, vom repara ceea ce s-a stricat acolo şi vom încerca să montăm şi camere de supravegheat, ca să prevenim aceste incidente pe viitor”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
În anul 2012, odată cu reabilitarea centrului civic din Petroşani, s-au desfăşurat lucrări de reamenajare şi în zona de agrement de la Brădet, unde s-a reconstruit întreg spaţiul destinat relaxării. Proiectul a avut o valoare totală de aproximativ 7 milioane de euro, contribuţia din bugetul local fiind de 19,5 milioane de lei, iar în zona de agrement de la Brădet, au avut loc ample lucrări de amenajare, lucrări ce acum au fost distruse, fără ca cineva să poată fi tras la răspundere.
Diana Mitrache