Sindicatele, conducerea CEH şi ministrul Energiei decid în aceste zile perioada în care angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor sta în şomaj tehnic.
Este o măsură care va fi luată în scurt timp, pentru că acum sunt doar discuţii referitoare la perioada de timp în care angajaţii din sistemul energetic hunedorean vor sta acasă.
„Am avut discuţii, inclusiv cu domnul ministru, ca să intrăm în şomaj tehnic, pe o perioadă. Nu este luată această decizie deocamdată, dar se va lua în următoarele zile. Salariaţii vor intra în şomaj, prin rotaţie, pentru ca activitatea să poată continua, similar cu activitatea de la Complexul Energetic Oltenia, ca să asigurăm şi protecţia  împotriva infectării cu COVID-19. Lărgim astfel aria persoanelor care stau acasă prin rotaţie, iar pe de altă parte realizăm o supapă din punct de vedere financiar, pentru CEH”, a spus Darius Cîmpean, preşedintele Sindicatului reprezentativ Muntele.
Este posibil ca, după zilele libere de Paşti, minerii şi energeticienii să stea acasă în şomaj tehnic.  „Discuţiile au fost ca tot personalul să intre, în primă fază, după Paşti, câte două zile, prin rotaţie”, a mai precizat liderul sindical.
Complexul Energetic din Hunedoara este în insolvenţă şi traversează o perioadă în care a fost extrem de dificilă reorganizarea fiecărui punct de lucru. Sunt oameni care şi-au luat concedii şi au stat acasă, oameni care au lucrat de acasă, însă, minerii şi angajaţii din termocentrale nu pot sta acasă, lăsând posturile goale. Tocmai de aceea, vor sta, din timp în timp, acasă, în şomaj tehnic.
Diana Mitrache