În urma activităţilor de dezinfecţie desfăşurată duminică şi luni, la solicitarea managerului militar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, lt. col. dr. Constantin Vlase, unitatea medicală îşi desfăşoară  activitatea de tratare a pacienţilor depistaţi „pozitiv” cu virusul SARS- CoV-2 în condiţii normale.
Clădirea principală este pregătită şi din punct de vedere al respectării circuitelor epidemiologice, după ce echipa de la conducere a pus la punct planul de lucru. În prezent, se analizează modalitatea prin care vor fi puse la dispoziţie şi spaţiile de cazare şi tratament din corpul nou al SJU Deva.
În cursul zilei de luni, au fost internaţi 26 de noi pacienţi, numărul persoanelor internate fiind în prezent de 126.
Situaţia la sanatoriile de pneumoftiziologie din subordinea CJ Hunedoara
La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad, unde sunt internaţi 58 de pacienţi, există patru suspecţi de infecţie cu SARS-CoV-2. Cele patru persoane (pacienţi) sunt izolate. Numărul de paturi disponibile este de 64.
La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu, unde sunt internaţi 49 de pacienţi, există o persoană suspectă de infecţie cu SARS-CoV-2 (cadru medical). Numărul de paturi disponibile este de 104.
Cazarea personalului medical
Consiliul Judeţean Hunedoara asigură cazarea şi hrana în regim de catering atât pentru personalul medical care a ieşit din carantină şi care va sta 14 zile în izolare, cât şi pentru personalul medical care şi-a început activitatea în dimineaţa zilei de luni şi a optat pentru cazare în regim hotelier.
La această oră, sunt asigurate locuri de cazare pentru toate cadrele medicale care au înaintat solicitări în acest sens, la unităţi hoteliere de pe raza municipiului Deva.
Menţionăm că această măsură, de izolare a personalului medical, are scopul de a zădărnici răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Personalul şi pacienţii UAMS Baia de Criş, testaţi de DSP
La Unitatea de Asistenţă Medico-Socială (UAMS) Baia de Criş, atât pacienţilor internaţi (40), cât şi  personalului medical izolat, li s-au prelevat probe pentru testarea SARS-CoV-2. Principalele categorii de persoane cărora li se adresează serviciile unităţii sunt persoane vârstnice, persoane cu afecţiuni cronice care necesită permanent sau temporar supraveghere, asistare, îngrijire, tratament, şi care, din cauza unor motive de natură economica, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile sociale, să îşi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe pentru integrare socială.
Biroul de presă CJ Hunedoara